Κρήτη

Ρέθυμνο

Υπογειοποίηση δικτύου φωτισμού στο Ιστορικό Κέντρο Ρεθύμνου

παλιά πόλη Ρεθύμνου

Αποκαταστάθηκε ο φωτισμός οδών του Ιστορικού Κέντρου του Ρεθύμνου όπου είχε εντοπιστεί ανεπαρκής φωτισμός ή δυσλειτουργίες στα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα, από την πρόσφατη διενέργεια ελέγχων που πραγματοποίησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου  υπό την εποπτεία  του Αντιδημάρχου  Καθημερινότητας κ. Θωμά Κρεβετζάκη. 

Όπως είχε ήδη εξαγγελθεί, προγραμματίστηκε η αντικατάσταση όλων των λαμπών  με λαμπτήρες LED, σε  φωτιστικά σώματα του Ιστορικού Κέντρου που βρίσκονται σε οδούς με ελλιπή φωτισμό και  ολοκληρώθηκε από τα συνεργεία του Δήμου  η υπογειοποίηση του δικτύου οδοφωτισμού. 
Ταυτόχρονα τοποθετήθηκαν επιτοίχια φωτιστικά σώματα  σε τμήμα της Παλιάς Πόλης  και συγκεκριμένα στις οδούς  Μακεδονίας, Μεσολογγίου, Δαμβέργη, Ψαρών και  Νεάρχου.

Στη συνέχεια η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε αφαίρεση των υφιστάμενων στύλων ενώ στο άμεσο διάστημα θα γίνει  υπογειοποίηση δικτύου σε τμήμα της οδού Αρκαδίου για  την ρευματοδότηση  των  κτηρίων της Loggia και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης: Έκθεση και εκδηλώσεις στο Ηράκλειο

Έτοιμη να υποδεχτεί λουόμενους η Δημοτική Ακτή Καρτερού

TUI: Ξεκίνησαν οι πτήσεις και ανοίγουν 89 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στην Κρήτη

 

Κρήτη

Έρχεται το επιδημιολογικό παρατηρητήριο Κρήτης

επιδημία

Επιδημιολογικό παρατηρητήριο θα αποκτήσει η Κρήτη, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο Ράδιο Κρήτη ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσια Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλης Λουμπούνης.

Όπως εξήγησε ο κ. Λουμπούνη, θα πρόκειται για μία ομάδα επιστημόνων που θα παρακολουθεί και θα μελετά τα στοιχεία κάθε επιδημίας στην Κρήτη, όχι μόνο του νέου κορωνοϊού, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση.

"Πρόκειται για μία προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί το επόμνενο διάστημα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΙΤΕ και τον Περιφερειάρχη. Τώρα πήραμε την οικονομική έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας" λέει ο κ. Λουμπούνης. 

Σύμφωνα με τον κ. Λουμπούνη, μέχρι στιγμής, τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στην Κρήτη είναι συνολικά 19 ενώ όπως είπε "είναι λογικό να υπάρξουν και νέες περιπτώσεις εφόσον ο παραλλαγμένος ιός κυκλοφορεί".

Νωρίτερα στην Περιφέρεια Κρήτης, έγινε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την ινδική μετάλλαξη στην Κρήτη παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, του Νίκου Χαρδαλιά, του περιφερειάρχη Κρήτης, Δημάρχων του νησιού καθώς με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Λάμπρου Βαμβακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τονίστηκε η σημασία του εμβολιασμού στους πολίτες της Κρήτης και αναφέρθηκε πως οι πλήρως εμβολιασμένοι, προστατεύονται κατά 96% από το στέλεχος "Δέλτα" του ιού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν τίθεται θέμα για λήψη νέων μέτρων στις πύλες εισόδου του νησιού καθώς η ινδική μετάλλαξη αφορά σε κατοίκους της Κρήτης και όχι σε εισαγόμενες περιπτώσεις.

Γ.Π.

 

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Τζανάκης στο Ράδιο Κρήτη: Κρούσματα και ινδικής μετάλλαξης στο νησί

Κρήτη: Επιχειρηματίες θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Ηράκλειο: Τα έργα ανάπλασης, το ανοικτό εμπορικό κέντρο και οι σκέψεις για την Καλοκαιρινού

«Έλουσε» τον σύζυγό της με χλωρίνη!