Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Ναυάγιο με μετανάστες νότια της Χρυσής – Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό αγνοουμένων

ΛΙΜΕΝΙΚΟ
 clock 19:07 | 04/11/2026
writer icon newsroom ekriti.gr
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Χρυσής, νότια της Ιεράπετρας, μετά από πληροφορίες για βύθιση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η κινητοποίηση των αρχών ξεκίνησε έπειτα από τον εντοπισμό ενός μετανάστη στη Χρυσή, ο οποίος ανέφερε ότι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης η λέμβος στην οποία επέβαινε μαζί με άλλα άτομα βυθίστηκε κοντά στο νησί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αποτίμηση της έκτασης του περιστατικού και του πιθανού αριθμού των αγνοουμένων.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα, με δύο σκάφη να επιχειρούν στην περιοχή. Στις έρευνες συμμετέχουν επίσης παραπλέοντα πλοία, καθώς και εναέριο μέσο της Frontex, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν επιζώντες.

Ο συντονισμός της επιχείρησης πραγματοποιείται από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Το έργο των διασωστών δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 5 έως 6 μποφόρ, δημιουργώντας πρόσθετες δυσκολίες στις έρευνες.

Μέχρι τις 17:30 δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση για τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων, ούτε για το εάν έχουν εντοπιστεί άλλα άτομα που επέβαιναν στη λέμβο.

Οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και να εντοπιστούν όλοι οι πιθανοί αγνοούμενοι.

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis