Κρήτη

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Έως 30 εκατ. ευρώ θα διατεθούν το πρόγραμμα για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη

Ρέθυμνο

 

   Έως 30 εκατ. ευρώ για την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου θα διατεθούν από το πρόγραμμα για την βιώσιμη αστική ανάπτυξη, κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, στην Κρήτη.

   Κατά την δημόσια διαβούλευση για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, επισημάνθηκε ότι «οι δράσεις για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των διαθέσιμων πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορούν έργα για τις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και 'Αγιο Νικόλαο). Η πρόβλεψη του προγράμματος στο νέο ΠΕΠ ανέρχεται συνολικά στα 80 εκατ. ευρώ».

   Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, για το Ρέθυμνο προβλέπεται αρχικό πόσο 15 εκατ. ευρώ, αλλά εκτιμάται πως τα έργα μπορούν να φτάσουν και τα 30 εκατ. ευρώ και η μελετητική ετοιμότητα πρέπει να είναι σε αυτό το ύψος. Υπογράμμισε δε, πως «η Κρήτη θα διεκδικήσει επιπλέον πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα τομεακά των υπουργείων, δεδομένου ότι θα προκύψουν περίπου 500 εκατ. ευρώ για τη χώρα στον συγκεκριμένο τομέα». Στο Ρέθυμνο έχει γίνει μια εξαίρετη δουλειά όλα τα προηγούμενα χρόνια, ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, δηλώνοντας πως «τώρα προετοιμαζόμαστε για τη νέα περίοδο και μαζί, περιφέρεια και δήμοι, προχωρούμε για την ποιότητα ζωής των πολιτών και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

   Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, επεσήμανε τη σημασία που έχει το πρόγραμμα για την αστική ανάπτυξη και πρόσθεσε: «Έχει μεγάλη σημασία να ενημερωνόμαστε και να προετοιμαζόμαστε εγκαίρως. Το πρόγραμμα έχει την ευελιξία για να προωθήσουμε τη σύγχρονη αντίληψη για μια πόλη δίκαιη, φιλική, πράσινη και προσβάσιμη σε όλους τους ανθρώπους. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα το εμπλουτίσουμε και με άλλους πόρους». Τόσο από τα στελέχη του δήμου, των τεχνικών υπηρεσιών, όσο και από πλευράς της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή, τονίστηκε ότι «οι πόλεις αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία, καθώς σε αυτές συγκεντρώνονται οι πόλοι καινοτομίας και ευκαιριών απασχόλησης και ανάπτυξης». Αντίστοιχη διαβούλευση θα γίνει και στον Δήμο Αγίου Νικολάου, αφού ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις στα Χανιά, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Μήνυση σε διευθυντή Λυκείου από γονέα - αρνητή του self test

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ένατη σερί ανοδική συνεδρίαση - Έκλεισε στις 905 μονάδες

Σερβία: Η χώρα θα παράγει 20 με 30 εκατομμύρια εμβόλια για τον κορονοϊό τον χρόνο

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 82 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.957 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 661.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 82 νέα κρούσμτα και συγκεκριμένα: 42 στο Ηράκλειο, 24 στα Χανιά, 10 στο Ρέθυμνο και 6 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσιόδρας: Εμβόλιο μια φορά τον χρόνο και… έξυπνα μέτρα

Ηράκλειο: "Πικρός" καφές για τον ιδιοκτήτη καφενείου

Νοσοκομεία: Ξεκινούν ραντεβού για επεμβάσεις