Κρήτη

Ηράκλειο

Στον Δήμο Μαλεβιζίου η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

dm-siriza-1.jpg

Συνάντηση του Δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη και στελεχών της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου με τα μέλη του Συντονιστικού της Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου.
Στη συνάντηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο αντίστοιχων επαφών της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ με τοπικούς φορείς, συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τη Δημοτική Αρχή, καθώς και γενικότερα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη να ευχαριστεί τον Συντονιστή Γιάννη Παυλιδάκη και όλα τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής για το ενδιαφέρον τους.
 

dm-siriza-2.jpg

dm-siriza-2.jpg, by gpapadakis

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Συντονιστής της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παυλάκης, ο υπ. τύπου και αναπλ. Γραμματέας Δ. Κλαράκης, το μέλος της Ν.Ε. και υπ. τμ. Αυτοδιοίκησης Αγγ. Σμυρνάκη, το μέλος του τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Βαρδουλάκης, το μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βαμβουκάκης και ο Συντονιστής της Οργάνωσης Μαλεβιζίου Μ. Φακουκάκης.
Από τον Δήμο Μαλεβιζίου, εκτός από τον Δήμαρχο Κ. Μαμουλάκη, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Αρ. Σαλούστρος, Γ. Βαλτζάκης, Δ. Τζεδάκης, Μ. Παπαδομανωλάκης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Φ. Σαββάκης, της ΜΑΕΔΗΜ Ε. Αποστολάκη, του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Δ. Λυδάκης, o Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και υπεύθυνος πολιτιστικών Κ. Τριγώνης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου Β. Παρασύρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γ. Μαρκατάτος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μ. Γιενναράκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γαζίου Γ. Κοτσυφός και τα υπηρεσιακά στελέχη Ρ. Παπαδάκη και Έρρ. Ζαχαριαδάκη.
 

Κρήτη

Κακοκαιρία: Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας - Τα φαινόμενα στην Κρήτη

ηράκλειο κακοκαιρία

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αύριο και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους. Ειδικά για την Κρήτη, τα φαινόμενα αναμένονται από τη νύχτα της Παρασκευής (3/12) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (4/12).

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

* Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη: Μειωμένα αλλά όχι απογοητευτικά τα ύψη βροχής ως τώρα στο νησί

Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Νέα προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιάδες

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER