Κρήτη

Ηράκλειο

Στις Αρχάνες μαθητές από Γερμανία και Πολωνία

mathites.jpg

Το Γενικό Λύκειο Αρχανών συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ERASMUS με τίτλο «Klimaschutz und Bildung fuer nachhaltige Entwicklung im schulischen Kontext”, υποδέχθηκε 22 μαθητές και μαθήτριες και 4 καθηγητές από σχολεία της Γερμανίας και Πολωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό σύντομο χαιρετισμό και καλωσόρισμα εκτός από τη Διευθύντρια Μαρία Δρακωνάκη, απηύθυναν - εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη - οι κυρίες Τζαγκαράκη Ελένη και Τσιρίτα Χρύσα μηχανικοί της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετείχαν και στην ομάδα κατασκευής του κτιρίου του σχολείου, οι οποίες παρουσίασαν και τα βιοκλιματικά στοιχεία της κατασκευής του, ο Βασίλης Τσόγκας αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Στη συνέχεια ο Δρ. Μηνάς Τσικριτσής πραγματοποίησε σεμινάριο μινωικής γραφής - της πρώτης ευρωπαϊκής γραφής - στο τέλος του οποίου μαθητές και καθηγητές χάραξαν τα ονόματά τους σε πηλό, γεγονός που εντυπωσίασε και ενθουσίασε μαθητές και καθηγητές.

Η αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών από Γερμανία και Πολωνία θα παραμείνει στο νησί μας έως την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε δράσεις εντός και εκτός σχολείου.

Κρήτη

Χανιά

Τραγικό τέλος για άνδρα σε παραλία της Κρήτης

Ομπρος Γυαλός

Μία νέα τραγωδία, 24 ώρες μετά την τελευταία, σημειώθηκε σήμερα σε παραλία της Κρήτης με έναν ακόμη άνθρωπο να κάνει το τελευταίο του μπάνιο.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία Ομπρόσγυαλος του Δήμου Αποκορώνου  με θύμα έναν 80χρονο άνδρα.

Ο άτυχος ηλικιωμένος παρασύρθηκε από τα κύματα με συνέπεια να παγιδευτεί σε βράχια.

Στο σημείο επιχείρησε και δύτης ωστόσο όταν ο ηλικιωμένος ανασύρθηκε στη στεριά, ήταν κιόλας αργά...