Δευτέρα 16 ΔΕΚ 2019 16:09
 • Ηρακλειο
  19°C
 • Χανια
  19°C
 • Ρεθυμνο
  19°C
 • Λασιθι
  19°C
Ekriti.gr Logo

Στις Αρχάνες μαθητές από Γερμανία και Πολωνία

Στις Αρχάνες μαθητές από Γερμανία και Πολωνία

mathites.jpg

Το Γενικό Λύκειο Αρχανών συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ERASMUS με τίτλο «Klimaschutz und Bildung fuer nachhaltige Entwicklung im schulischen Kontext”, υποδέχθηκε 22 μαθητές και μαθήτριες και 4 καθηγητές από σχολεία της Γερμανίας και Πολωνίας.

mathites_3.jpg, by zorakisg

Στο πλαίσιο αυτό σύντομο χαιρετισμό και καλωσόρισμα εκτός από τη Διευθύντρια Μαρία Δρακωνάκη, απηύθυναν - εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη - οι κυρίες Τζαγκαράκη Ελένη και Τσιρίτα Χρύσα μηχανικοί της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετείχαν και στην ομάδα κατασκευής του κτιρίου του σχολείου, οι οποίες παρουσίασαν και τα βιοκλιματικά στοιχεία της κατασκευής του, ο Βασίλης Τσόγκας αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Στη συνέχεια ο Δρ. Μηνάς Τσικριτσής πραγματοποίησε σεμινάριο μινωικής γραφής - της πρώτης ευρωπαϊκής γραφής - στο τέλος του οποίου μαθητές και καθηγητές χάραξαν τα ονόματά τους σε πηλό, γεγονός που εντυπωσίασε και ενθουσίασε μαθητές και καθηγητές.

mathites_2.jpg, by zorakisg

Η αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών από Γερμανία και Πολωνία θα παραμείνει στο νησί μας έως την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε δράσεις εντός και εκτός σχολείου.

Διαβάστε επίσης. . .

Στις εκλογές του σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και εκπροσώπων στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου, τα...
Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του Επισκόπου Κνωσσού κ. Προδρόμου, μελών της...
Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmous+ KA229 : Steam and Culture, καθηγητές του Γενικού Λυκείου...