Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Ερυθρός Σταυρός εκπαιδεύει εθελοντές στο Ηράκλειο

ελληνικός ερυθρός σταυρός

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου είναι πάντοτε πρωτοπόρο και αρωγό στην υποστήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων μέσα από την ανιδιοτελή και αδιάκοπη προσφορά του εθελοντικού δυναμικού του για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Στο πλαίσιο του παραπάνω, με στόχο την ενδυνάμωση του Περιφερειακού Τμήματος και την συνεχή ανταπόκριση του σε καταστάσεις κρίσης, διοργανώνει Πρόγραμμα Εκπαίδευσης της 6ης Σειράς Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ.

ερυθρος σταυρος

ερυθρος σταυρος, by meropi

Το πρόγραμμα εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση και έχει ως στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των νέων εθελοντών μέσα από την παρακολούθηση πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προκειμένου να ανταποκριθούν στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και ψυχοκοινωνικής στήριξης σύμφωνα με τις Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος του Ε.Ε.Σ. Το θεωρητικό μέρος του προγράμματος εκπαίδευσης εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ., θα ξεκινήσει μέσα Μαρτίου και θα διαρκέσει 2,5 μήνες.

Αν ενδιαφέρεστε να εμπλουτίσετε τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας, να διευρύνετε τα ταλέντα και τις προσωπικές σας ικανότητες και να προσφέρετε τις εθελοντικές σας υπηρεσίες, μέσω ενός Παγκόσμιου Εθελοντικού Οργανισμού, προς όφελος των πλέον ευάλωτων ομάδων μπορείτε να επικοινωνήσετε στο Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Ηρακλείου για πληροφόρηση και αιτήσεις συμμετοχής (οδό: Ρούσσου Χούρδου 7, Ηράκλειο Κρήτης & τηλέφωνα επικοινωνίας: 2810 225094, email: welfarevolunteers.redcrossher@gmail.com, υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαραγκάκη Παγώνα, κοινωνική λειτουργός).

Κρήτη

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

foto4.jpg

Με σύνθημα «Μήνυμα Ζωής – Γιορτή Ελευθέριας» ξεκίνησε σήμερα, ο δεύτερος κύκλος (β δόση)  εμβολιασμού στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές στην Κρήτη από τις Κινητές Εμβολιαστικές Ομάδες της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε από το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη όπου η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη.

Το πρόγραμμα του εμβολιασμού υλοποιείται  από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους του νησιού, τους Δήμους και τις τοπικές κοινότητες, την Περιφέρεια Κρήτης η οποία σήμερα διέθεσε και  την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής  για την υλοποίηση των εμβολιασμών, την Π.Ε.Δ και άλλους συναρμόδιους φορείς.

Η Διοίκηση  της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους για την συμβολή τους στην επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης  στο νησί. 

Με αφορμή την έναρξη  του δεύτερου  κύκλου και  των κατ΄ οίκον  εμβολιασμών σε  συμπολίτες που αδυνατούν να μετακινηθούν, η Διοίκηση της  Υγειονομικής Περιφέρειας καλεί όλους τους πολίτες της Κρήτης να προβούν στον εμβολιασμό τους, χτίζοντας το τείχος ανοσίας στον τόπο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κρήτη - κορωνοϊός: 11 ασθενείς διασωληνωμένοι

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών