Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη - κορωνοϊός: Κάνουν χιλιόμετρα γονείς κι εκπαιδευτικοί για το self test!

λύκεια self test

Εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση έχει γίνει πλέον για αρκετούς γονείς και εκπαιδευτικούς σε χωριά του νομού Ηρακλείου η προμήθεια του self test για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαϊου.

Κι αυτό γιατί η πρόσβαση στο κοντινότερο φαρμακείο απαιτεί να διανύσουν μία απόσταση ούτε 2 ούτε 3 αλλά … 40 χιλιομέτρων μετ’ επιστροφής!

Για το θέμα μίλησε στο “Ράδιο Κρήτη” και την Ελένη Μπουρμά, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Άρβης, κ. Γιώργος Κουτεντάκης, τονίζοντας ότι υπό συζήτηση είναι η συγκέντρωση των ΑΜΚΑ όλων των παιδιών, από ένα γονέα την κάθε φορά, ή τη συνεννόηση με τους φαρμακοποιούς της περιοχής ώστε να αποστέλλονται τα self test στο ίδιο το σχολείο και να μη χρειάζεται να ταλαιπωρηθούν οι γονείς.

Επίσης, πρόβλημα έχει προκύψει τουλάχιστον με μία περίπτωση ενός μαθητής που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ και δεν προβλέπεται να του χορηγηθεί το σχετικό τεστ.

Στην περίπτωση αυτή, πάντως, προβλέπεται ότι θα πρέπει να μεταβεί αύριο στο ΚΥ της Βιάννου για να υποβληθεί από τις 12-3 το μεσημέρι σε τεστ και να έχει στα χέρια του αρνητικό αποτέλεσμα ώστε να το επιδείξει στο σχολείο, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτεντάκη, υπάρχουν και οι περιπτώσεις των γονέων που αρνούνται το παιδί τους να κάνει το τεστ όμως το τι θα κάνουν τελικά θα φανεί το πρωί της Δευτέρας...

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Σέρβιρε πελάτες μέσα στο καφενείο και το πλήρωσε ακριβά

Χανιά: Με πλαστά χαρτονομίσματα συνελήφθη νεαρή Φινλανδή

Κρήτη

Ηράκλειο

Αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων του Κ.Υ. Μοιρών μετά τα επεισόδια

Κέντρο Υγείας Μοιρών

Την αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων του Κέντρου Υγείας Μοιρών για σήμερα, Πέμπτη, και Παρασκευή 25 Ιουνίου, αποφάσισε ο Σύλλογος εργαζομένων έπειτα από τη συμπλοκή που έγινε στο χώρο των ιατρείων τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, αρχικά ανάμεσα σε ασθενείς που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας.

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του Κέντρο Υγείας Μοιρών:

«Με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ΚΥ Μοιρών τα ξημερώματα της Δευτέρας 21 Ιουνίου 2021, το προσωπικό του Κ.Υ. καταδικάζει και καταγγέλλει κάθε περιστατικό βίας. Είναι ανεπίτρεπτο οι λειτουργοί της υγείας να απειλούνται, να τρομοκρατούνται και να δέχονται βίαιες επιθέσεις, είτε λεκτικές, είτε σωματικές. Μην ξεχνάμε ότι παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, με αυταπάρνηση και φιλότιμο εκτελούν το ιερό καθήκον. Παρέχει την βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη. Θλιβερό και απαράδεκτο επίσης το γεγονός ότι παρά τις επίμονες κλήσεις του προσωπικού ζητώντας την παρέμβαση της αστυνομίας, αυτή να ανταποκρίνεται μετά από αρκετό χρονικό διάστημα και μετά το πέρας των γεγονότων, που από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα.  Μετά από την έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε σήμερα 23/06/21 στο Κ.Υ., αποφασίστηκαν ομόφωνα τα κάτωθι: 1. Αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων αύριο Πέμπτη και Παρασκευή 24 & 25/6/2021 στο Κέντρο Υγείας και τα Περιφερικά Ιατρεία που ανήκουν σ’ αυτό.  2. Απαιτούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας να εξασκούμε το έργο μας, είτε αυτό αφορά τακτικά ιατρεία και εμβολιασμούς, είτε το χώρο των επειγόντων περιστατικών, χωρίς να απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα. 3. Θέτουμε προ των ευθυνών τους όλα τα αρμόδια όργανα, τοπικά και μη, που είναι υπεύθυνα για την εξασφάλιση των παραπάνω.  4. Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας για την ομαλή λειτουργία του ΚΥ Μοιρών, που χρόνια τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς και όχι μόνο. Αναμένουμε άμεσα πράξεις προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα της ασφάλειας του Κ.Υ. Μοιρών και του προσωπικού του. Προειδοποιούμε πως δεν θα κατατεθεί πρόγραμμα εφημέρευσης για τον μήνα Ιούλιο και επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω κινητοποιήσεις έως ότου υπάρξουν λύσεις».