Κρήτη

Ηράκλειο

Kορωνοϊός - Hράκλειο: Συνεχίζεται η νοσηλεία του 9χρονου κοριτσιού στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ

ΜΕΘ κορωνοϊός

Στη ΜΕΘ κορωνοϊού της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ εξακολουθεί να νοσηλεύεται από το περασμένο Σάββατο (27/2) το 9χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε θετικό στην covid 19.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ από άλλο νοσοκομείο και εισήχθη στο χειρουργείο για την αντιμετώπιση περιτονίτιδας αρχικά με αρνητικό τεστ ανίχνευσης.

Όπως είπε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί εξετ'αστηκαν οι γονείς του οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί.

Ο κ. Χαλκιαδάκης ζήτησε αμέσως την επανάληψη του τεστ ανίχνευσης για το παιδί - κάτι που έγινε άμεσα - και παρ' ότι εισήχθη με αρνητικό τεστ, ο δεύτερος έλεγχος έδειξετο δείγμα  θετικό. 

Ακολούθως το 9χρονο κοριτσάκι εισήχθη στην Μονάδα κορωνοϊού της Παιδιατρικής Κλινικής και προλάβαμε - όπως είπε ο διοικητής του ΠΑΓΝΓΗ - την διασπορά του ιού εντός της ΜΕΘ και εντός του νοσοκομείου γενικότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρναουτάκης: Ζητά την άμεση λειτουργία όλων των εμβολιαστικών κέντρων στην Κρήτη

Σαρηγιάννης στο Ράδιο Κρήτη: Πότε θα μειωθούν τα κρούσματα στο Ηράκλειο

Ανώγεια - κορωνοϊός: Ζητούν από τον Χαρδαλιά να μπουν στο "βαθύ κόκκινο"

 

 

Ελλάδα

Με διπλή μάσκα και περιορισμό στον αριθμό των ατόμων οι εκκλησίες τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα

Επιτάφιος Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου

Τις λεπτομέρειες και τον ακριβή τρόπο, καθώς και τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, συγκεκριμενοποίησε η κυβέρνηση, μετά και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Στα μέτρα προστασίας, μάλιστα, η σύσταση είναι για χρήση διπλής μάσκας, τόσο εντός όσο και εκτός των Ναών.

Πιο αναλυτικά:

-Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

-Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

-Σχετικά με την εφαρμογή testing κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

-Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής α) η περιφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, β) το προσκύνημα του Επιταφίου εκτός του ναού, και γ) τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γενικότερα ένταση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκκλησία της Κρήτης: Αυτές είναι οι προτάσεις για Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς

Πάσχα: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και τραπέζι έως 12 άτομα