Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο

ΠΑΓΝΗ

Διευκρινίσεις μετά τις διαμαρτυρίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες καλούνται να πληρώσουν 20 ευρώ για να κάνουν rapid test προκειμένου να εισέλθουν στο χώρο του ΠΑΓΝΗ, έδωσε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο Διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης. 

Όπως είπε ο Διοικητής, "το νοσοκομείο δεν υποχρεώνει κανέναν να έρχεται στο νοσοκομείο" και πως "όποιος θέλει να κάθεται, ας κάθεται αλλά εμείς ως νοσοκομείο δεν έχουμε την υποχρέωση να καλύπτουμε τα έξοδα για το rapid test".

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, από την περασμένη εβδομάδα μέχρι και σήμερα που έχει ληφθεί αυτό το μέτρο στο νοσοκομείο, τρεις επισκέπτες έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. "Με αυτό το μέτρο έχουμε προλάβει την διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου" τόνισε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

Τέλος, διευκρίνισε πως όσοι κάνουν το rapid test προκειμένου να εισέλθουν στο νοσοκομείο, θα το κάνουν μία φορά την εβδομάδα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Έκκληση Κιούλπαλη - "Πιεζόμαστε καθημερινά"

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Σοκ από τον θάνατο του αγαπητού Γιώργου

Κρήτη - κορωνοϊός: Το μεζεδοπωλείο σέρβιρε πελάτες εν μέσω πανδημίας

Ελλάδα

Με διπλή μάσκα και περιορισμό στον αριθμό των ατόμων οι εκκλησίες τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα

Επιτάφιος Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου

Τις λεπτομέρειες και τον ακριβή τρόπο, καθώς και τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, συγκεκριμενοποίησε η κυβέρνηση, μετά και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Στα μέτρα προστασίας, μάλιστα, η σύσταση είναι για χρήση διπλής μάσκας, τόσο εντός όσο και εκτός των Ναών.

Πιο αναλυτικά:

-Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

-Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

-Σχετικά με την εφαρμογή testing κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

-Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής α) η περιφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, β) το προσκύνημα του Επιταφίου εκτός του ναού, και γ) τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γενικότερα ένταση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκκλησία της Κρήτης: Αυτές είναι οι προτάσεις για Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς

Πάσχα: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και τραπέζι έως 12 άτομα