Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Οργή πολιτών για τα rapid test που καλούνται να πληρώσουν!

rapid test

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των πολιτών που φθάνουν στο “Ράδιο Κρήτη” και το ekriti.gr αναφορικά με την υποχρεωτική διενέργεια rapid test προτού εισέλθουν σε χώρους του ΠΑΓΝΗ είτε ως ασθενείς, είτε ως συνοδοί.

Παρότι συμφωνούν με το εν λόγω μέτρο, καθώς διασφαλίζει τη μη διασπορά του κορωνοϊού μέσα στο νοσοκομείο, σε μία περίοδο που οι νοσηλείες παρουσιάζουν εκρηκτική αύξηση, τονίζουν ότι δεν θα πρέπει να επιβαρύνονται οι ίδιοι με το κόστος και ζητούν το τεστ να γίνεται με δαπάνη του ίδιου του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Θέση επί του θέματος πήρε το σωματείο των εργαζομένων με τον πρόεδρο, Δημήτρη Βρύσαλλη, να ξεκαθαρίζει ότι το κόστος δεν θα πρέπει να επιβαρύνει τους πολίτες που αναγκάζονται να πηγαίνουν στο φαρμακείο του νοσοκομείου και να υποβάλλονται υποχρεωτικά στο rapid test έναντι 20 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΓΝΗ - κορωνοϊός: Στο ...περίμενε καρκινοπαθείς λόγω μη διαθεσιμότητας στις ΜΕΘ

Κρήτη: Κυκλοφορούσε με το μηχανάκι "τίγκα" στην κάνναβη (φωτο)

Πέτσας - κορωνοϊός: Εκτιμούμε ότι στα μέσα Μαρτίου θα ανοίξει η αγορά

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων