Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πλήθος μουσικόφιλων απόλαυσε τη Φωτεινή Δάρρα

Από τη συναυλία

Με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζεται με επιτυχία το «Φεστιβάλ Κρήτης», που είναι προσφορά- δωρεά είσοδο στους πολίτες και στους επισκέπτες του νησιού μας. Η συναυλία της δημοφιλούς ερμηνεύτριας Φωτεινής Δάρρα, μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του φεστιβάλ της Περιφέρειας στέφτηκε με επιτυχία. Ήταν μια σπάνια μουσική βραδιά σαν όνειρο με φόντο το Ενετικό Φρούριο “Κούλε” που την ευχαριστήθηκαν πάρα πολύ, όλοι όσοι την παρακολούθησαν μικροί και μεγάλοι, το βράδυ του Σαββάτου.

Η Φωτεινή Δάρα
Η Φωτεινή Δάρα
Πλήθος κόσμου στο Ενετικό λιμάνι
Πλήθος κόσμου στο Ενετικό λιμάνι
Με φόντο τον Κούλε
Με φόντο τον Κούλε

Ο Εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, μιλώντας στην έναρξη της συναυλίας ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, τονίζοντας την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, στην διοργάνωση του φεστιβάλ και πολλών άλλων εκδηλώσεων-συνδιοργανώσεων σε ολόκληρο το νησί. Το φεστιβάλ που γίνεται στα ιστορικά μνημεία του νησιού και οι ποικίλες συνδιοργανώσεις-εκδηλώσεις, είναι-όπως είπε- προσφορά στους πολίτες σε μια περίοδο δύσκολη που τις έχουν ανάγκη και τις αγκαλιάζουν οι πολίτες. Η Φωτεινή Δάρρα ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την διοργάνωση του φεστιβάλ, όπως επίσης ευχαρίστησε τον κόσμο που αγκάλιασε την συναυλία.

Η Φωτεινή Δάρρα και οι συνεργάτες της χειροκροτήθηκαν θερμά στην διάρκεια της συναυλίας από τον κόσμο που ήταν ενθουσιασμένος. Οι μουσικοί που αποτελούσαν το ωραίο σύνολο της ορχήστρας ήταν, ο Γιώργος Παπαχριστούδης, μαέστρος, ενορχηστρωτής και πιανίστας των πιο καταξιωμένων Ελλήνων και διεθνών ερμηνευτών, και 4 καταξιωμένοι σολίστες. Στο σαξόφωνο ο Δημήτρης Τσάκας, στα τύμπανα ο Ανδρέας Μουζάκης, στο μπουζούκι ο Βαγγέλης Ζαρμπούτης και στο μπάσο ο Παρασκευάς Κίτσος.

Η συναυλία διοργανώθηκε με τη στήριξη του Ο.Λ.Η (Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου),του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, ενώ στην συναυλία, όπως και στις άλλες εκδηλώσεις εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης.

Επιτυχημένη η συναυλία των Vamos Ensemble στην Γκουβερνιώτισσα

Μεγάλη επιτυχία επίσης σημείωσε η διοργάνωση της απολαυστικής συναυλία με τους The Vamos Ensemble & η Μαρία Κώτη, στην Ιερά Μονή Παναγίας Γκουβερνιώτισσας στις Ποταμιές του Δήμου Χερσονήσου που ήταν μια συναυλία ενταγμένη στο φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης. Η συναυλία με δωρεάν είσοδο, πραγματοποιήθηκε με οργανωτή την Περιφέρεια και τη στήριξη του Δήμου Χερσονήσου και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ποταμιών «Η Γκουβερνιώτισσα». Ο Πρόεδρος του οργανισμού στο καλωσόρισμα του ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, για την οργάνωση της συναυλίας στον ιστορικό χώρο, όπως και τους συνδιοργανωτές, το μουσικό σύνολο, και όλους τους παραβρισκόμενους θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες.

Από τη συναυλία στη Γκουβερνιώτισσα
Από τη συναυλία στη Γκουβερνιώτισσα
Από τη η συναυλία των Vamos Ensemble στην Γκουβερνιώτισσα
Από τη η συναυλία των Vamos Ensemble στην Γκουβερνιώτισσα

Ο Εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, από την πλευρά του ευχαρίστησε τον πρόεδρο και όλους που βοήθησαν στην διοργάνωση της επιτυχημένης εκδήλωσης, όπως και το μουσικό σύνολο και όλους τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - καύσωνας: "Έβρασε" με πάνω από 42 βαθμούς και καυτό αέρα το νησί - Κίνδυνος πυρκαγιάς

Κρήτη - τουρισμός: Χαμόγελα για τις κρατήσεις τον Αύγουστο - Παράπονα ότι δεν ξοδεύουν χρήμα

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER