Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αύξηση 20% στις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις στο εξωτερικό

βουδαπέστη χριστούγεννα

Οι Ηρακλειώτες παρά τα προβλήματα, αποφάσισαν να κάνουν γιορτές στο εξωτερικό, με την κίνηση να καταγράφει σημαντική άνοδο σε σχέση με πέρυσι, με προτίμηση σε παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους ευρωπαϊκούς προορισμούς, που δεν έχουν χτυπηθεί από τρομοκρατία. Σύμφωνα με την κ. Μαρία Χατζηγεωργίου, του Μικα Travel, παρά την βαρύτατη φορολογία και τα μειωμένα εισοδήματα, οι πολίτες του Ηρακλείου αποφάσισαν, να αποδράσουν για μερικές μέρες με τις οικογένειες τους ή μόνοι, στο εξωτερικό.
«Από πέρυσι οι κρατήσεις έχουν αύξηση περίπου 20% για Ιταλία, Ελβετία, Πράγα, Βουδαπέστη, Βιέννη και Βουκουρέστι. Ενώ πιο μακρινοί προορισμοί όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και πόλεις της Γερμανίας που έχουν πληγεί από την τρομοκρατία παρουσίασαν μεγάλη μείωση» αναφέρει η κ. Χαζτηγεωργίου.
"Πλέον ο πολίτης του Ηρακλείου, ξέρει την διαδικασία και αν θέλει πιο οικονομικά πακέτα κλείνει θέσεις από πολύ νωρίς. Έτσι έχει όφελος στην τσέπη του. Με λίγα λόγια οι κρατήσεις last- minute ήταν πολύ μειωμένες φέτος, πράγμα που σημαίνει καλύτερη ενημέρωση σε αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν. Ωστόσο οι περισσότεροι επιδιώκουν αν είναι οικογένειες να μπαίνουν σε γκρουπ για να πετυχαίνουν καλύτερες τιμές".

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σήμερα οι ποινές στους μαθητές για το περιστατικό με το αντισηπτικό

ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει ο Σύλλογος των Καθηγητών του Γυμνασίου στο Ηρακλείου, στο οποίο την περασμένη εβδομάδα έλαβε χώρα ένα πρωτοφανές περιστατικό: με δύο μαθητές να ρίχνουν αντισηπτικό στα μπουκαλάκια με νερό δύο συμμαθητριών τους, οι οποίες τα κατανάλωσαν και μεταφέρθηκαν με συμπτώματα δηλητηρίασης στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Το περιστατικό, το οποίο μετέδωσε πρώτο το ekriti.gr, έχει και συνέχεια καθώς πέραν της ποινής που αναμένεται να επιβληθεί στους πρωταγωνιστές του περιστατικού από τον Σύλλογο Καθηγητών σήμερα, οι οικογένειες των δύο μαθητριών έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, τόσο δηλαδή  κατά των μαθητών που έριξαν το αντισηπτικό στα μπουκάλια, όσο και κατά των υπευθύνων για την επίβλεψη των μαθητών του σχολείου, με τη μήνυση να έχει ήδη κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Εξαιτίας της τροπής που πήρε η υπόθεση και της νοσηλείας των μαθητριών σε νοσοκομειακό ίδρυμα, ήδη ο ένας εκ των πρωταγωνιστών της κακόγουστης φάρσας ζήτησε οικειοθελώς τη μεταγραφή του σε άλλο γυμνάσιο. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: Κατέληξαν 5 ασθενείς!

Ηράκλειο: Άφησαν το παιδί τους σε μία χαρτόκουτα, στο πάρκο

Κρήτη: Κακοκαιρία «εξπρές» προ των πυλών - Πότε θα χτυπήσει

ESPA BANNER