Κρήτη

Ηράκλειο

Η "Ηράκλεια Πρωτοβουλία" για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Καρτερό

ηράκλεια πρωτοβουλία

Η πρόταση που κατέθεσε η "Ηράκλεια Πρωτοβουλία" στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Καρτερό:

"Μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, κατά τις οποίες επλήγησαν, εντός των ορίων του Δήμου Ηρακλείου, η Νέα Αλικαρνασσός και ο Καρτερός, ξεκίνησε μια συντονισμένη προσπάθεια Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Ηρακλείου για την εκπόνηση μελετών και εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε σκόπιμο να προτείνομε, εκτός από τα σημαντικότατα έργα που σχεδιάζονται για τη Νέα Αλικαρνασσό, και δύο απαραίτητα έργα για την περιοχή του Καρτερού:

1. Οριοθέτηση ποταμού Καρτερού

  Ο ποταμός Καρτερός, που έχει πλημμυρίσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, πλημμύρισε και πάλι κατά την κακοκαιρία της 10ης Νοεμβρίου, προξενώντας ζημιές σε κτίσματα και καλλιέργειες. Διαβάσαμε με ικανοποίηση ότι η Περιφέρεια ανέθεσε μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης του Γιόφυρου. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τον Καρτερό.  

2. Αποχέτευση ομβρίων  οδού Αγίου Αλεξάνδρου

Η οδός Αγίου Αλεξάνδρου, ο δρόμος που συνδέει την παλαιά εθνική οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου με τον Πρασά, δέχεται μεγάλες ποσότητες ομβρίων , μεταξύ άλλων, και από το, δυτικά αυτού, ύψωμα Πατέλα. Στη μεγάλη νεροποντή της 21ης Οκτωβρίου τα νερά πέρασαν ορμητικά στις όμορες προς την οδό ιδιοκτησίες, προξενώντας σημαντικές ζημιές.

 Είναι προφανής η ανάγκη κατασκευής ενός αποχετευτικού αγωγού ομβρίων στην οδό Αγίου Αλεξάνδρου. Είναι ένα έργο, που, κατά την άποψή μας, μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα, επειδή είναι αυτοτελές (δεν χρειάζεται να ενταχθεί σ’ ένα ευρύτερο δίκτυο) και επειδή είναι κοντά ο τελικός αποδέκτης, η θάλασσα.  "

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης