Κρήτη

Ηράκλειο

Κακοκαιρία - Καρτερός: Υπερχείλισε ξανά ο χείμαρρος! - Απαγορεύεται η πρόσβαση

Βομβαρδισμένο τοπίο ο Καρτερός!

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία, κυρίως στον Δήμο Χερσονήσου, ωστόσο δοκιμάζεται και το Ηράκλειο, καθώς νωρίς το μεσημέρι, υπερχείλισε για 2η φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο Πρασανός χείμαρρος, στην περιοχή του Καρτερού.

Η κυκλοφορία από και προς την περιοχή απαγορεύεται και η ΕΛΑΣ έκλεισε την πρόσβαση από τη διασταύρωση της ΒΙ.ΠΕ μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη και Νίκωνος.

Σπίτια και επιχειρήσεις, που είχαν υποστεί τεράστιες καταστροφές στις 21 Οκτωβρίου βρίσκονται και πάλι στο έλεος του νερού και οι διοκτήτες βρίσκονται σε απόγνωση.

Βιβλική καταστροφή στο Δήμο Χερσονήσου

Η συνεχής εδώ και ώρες βροχόπτωση μετέτρεψε σε μία τεράστια λίμνη όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χερσονήσου, με δρόμους ποτάμια μέσα στη Χερσόνησο, στα Μάλια, στις Γούρνες, στις Γούβες, στην Ανάληψη, τη Σταλίδα και άλλες περιοχές.

Η ΕΜΑΚ από νωρίς το πρωί έκανε δεκάδες απεγκλωβισμούς ανθρώπων, που έμειναν έντρομοι μέσα στα σπίτια τους, με το νερό να ξεπερνά το ένα μέτρο.

(αρχική φωτο από την προηγούμενη υπερχείλιση του Πρασανού χειιμάρρου στον Καρτερό)

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία