Κρήτη

Ηράκλειο

Αρναουτάκης από το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι: Τιμή και δόξα στους ήρωες του 1940

1_4.jpg

Στην απόδοση τιμής στους ήρωες του 1940, αλλά και στην ενότητα, αλληλεγγύη και στήριξη όλων, Εκκλησίας, θεσμικών εκπροσώπων, φορέων να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις σεισμόπληκτες περιοχές και να πάει ο τόπος μπροστά, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ευρισκόμενος σήμερα στην πληγείσα Δημοτική κοινότητα Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα.

Ο Περιφερειάρχης συμμετείχε στην Δοξολογία της Εθνικής Επετείου που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό από τον Σεβασμιώτατο κκ Ανδρέα, κατέθεσε στεφάνι, συνομίλησε -ευχήθηκε στους παριστάμενους εκπαιδευτικούς -πολίτες. Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης παρακολούθησε την παρέλαση χειροκροτώντας θερμά μαζί με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους, τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς που παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα κλειστά σχολεία, τα παιδιά της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης οικειοθελώς συμμετείχαν στην παρέλαση για να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο αλλά και παράλληλα να δώσουν το μήνυμα της αισιοδοξίας, της επανεκκίνησης.

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Αρκαλοχώρι μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, συμμετείχαν οι Βουλευτές, Μάξιμος Σενετάκης,  Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Μανόλης Συντυχάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Μανόλης Φραγκάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, ο π. Δήμαρχος Χαράλαμπος Γιαννόπουλος ,τοπικοί φορείς, στελέχη του Δήμου κ.α.

«Το ηρωικό ΟΧΙ των Ελλήνων απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας μας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τους ήρωες του 1940, με την πεποίθηση ότι η γνώση της ιστορίας και η συνείδηση του παρελθόντος προδιαγράφουν με τον καλύτερο τρόπο το μέλλον» δήλωσε, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης από το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι αναφέρθηκε στα διαχρονικά και πάντα επίκαιρα μηνύματα της Ενότητας, της Αλληλεγγύης, της στήριξης όλων, Εκκλησίας, Αρχών, κεντρικής διοίκησης, φορέων, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα στις σεισμόπληκτες περιοχές και να πάει ο τόπος μπροστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - 28η Οκτωβρίου: Με υπερηφάνεια η παρέλαση (φωτογραφίες)

Δήλωση του Πρωθυπουργού για την 28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου: Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου της Ομάδας "Ζευς" (βίντεο)

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί

εμβολιο

Με την ανησυχία να κορυφώνεται τόσο με αφορμή τους 5 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο από επιπλοκές του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Κρήτης, όσο και με την αύξηση των κρουσμάτων, οι εμβολιασμοί στα κέντρα του νησιού συνεχίζονται. 

Αναλυτικά τα στοιχεία:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 415.948 (χθες έγιναν 2.395), την πρώτη δόση έκαναν 199.587 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 190.037, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 44.036 πολίτες.

Στην ΠΕ Χανίων το σύνολο των εμβολιασμών είναι 233.438 (χθες έγιναν 1.342), τουλάχιστον μία δόση έκαναν 113.438, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 106.459, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 22.171 πολίτες.

Στην ΠΕ Ρεθύμνου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 112.777 (χθες έγιναν 690), την πρώτη δόση έκαναν 55.715, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 52.277 και την αναμνηστική δόση έκαναν 11.475 πολίτες.

Στην ΠΕ Λασιθίου το σύνολο των εμβολιασμών ειναι 120.106 (χθες έγιναν 815), την πρώτη δόση έκαναν 59.120 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 56.590, ενώ την αναμνητισκή δόση έκαναν 14.425 πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - Εμβολιασμοί: Ρεκόρ ζήτησης για ραντεβού

Ηράκλειο - Ιερός Ναός Αγίου Τίτου: Ξεκινούν εργασίες συντήρησης

Κρήτη: "Καμπάνες" σε υπαλλήλους κρεοπωλείων για μη χρήση μάσκας

Επιχειρηματίας αγνοείται εδώ και ένα χρόνο – Η σύντροφος του μιλάει για αρπαγή

ESPA BANNER