Κρήτη

Ηράκλειο

Αντίθετο με το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

εργατικό κέντρο ηρακλείου

Την αντίθεση του προς το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με ανακοίνωσή του:

"Η κυβέρνηση κατέθεσε και προωθεί προς ψήφιση στη βουλή το επόμενο διάστημα ένα νομοσχέδιο, που σκοπός του είναι περιορίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνδικάτων να διαδηλώνουν και να διεκδικούν τα αιτήματα τους.

Ένα νομοσχέδιο που θέτει περιορισμούς στην δράση του συνδικαλιστικού κινήματος και έρχεται να συμπληρώσει τους νόμους που περιορίζουν την συνδικαλιστική δράση . Με το νομοσχέδιο για κάθε διαδήλωση θα υπάρχει η υποχρέωση να ορίζεται οργανωτής, ο οποίος οφείλει να γνωστοποιεί εγγράφως, στην κατά τόπο αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή το περιεχόμενο και τους σκοπούς της διαδήλωσης,

Μάλιστα καθιστά τον οργανωτή υπεύθυνο για αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας από τους συμμετέχοντες στην δημόσια υπαίθρια συνάθροιση.

Δίνεται δικαίωμα της απαγόρευσης της δημόσιας συνάθροισης από την αρμόδια αρχή με κριτήρια που μπορούν να ερμηνευθούν κατά το δοκούν, όπως να επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια ή αν απειλείται σοβαρή διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής.

Δίνεται επίσης στην αστυνομία το δικαίωμα να απαγορεύει προκαταβολικά μια διαδήλωση με βάση τον εκτιμώμενο αριθμό συμμετεχόντων. Το να περιορίζεις την ελευθερία του ατόμου, το δικαίωμα του συνέρχεστε και συνεταιρίζεσθε, το δικαίωμα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, που όλα αυτά
κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες ανθρώπων, ώστε σήμερα να μπορούμε όλοι μαζί ενωμένοι και συναδελφωμένοι να διεκδικούμε τα αυτονόητα, το δικαίωμα στην εργασία, με αξιοπρεπείς μισθούς, το δικαίωμα της ασφάλισης, το δικαίωμα του σεβασμού, το δικαίωμα στην ελευθερία του ατόμου.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας στερήσει την ελευθερία μας."

Κρήτη

Ηράκλειο

Ζωντανά η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό Παναγίας Μπεντεβή

Παναγία Μπεντεβή Live

Παρακολουθήστε, σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Ναό Παναγίας Μπεντεβή στο Ηράκλειο, την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.