Κρήτη

Χανιά

Ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού στην Κρήτη

άσκηση για κρούσμα κορωνοϊού

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “Άγιος Γεώργιος” λόγω ύποπτου περιστατικού κορωνοϊού το οποίο και εξετάζεται, στο νοσοκομείο Χανίων  

Υπενθυμίζεται ότι η άσκηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 11.00 σήμερα το πρωί, ωστόσο δεν υλοποιείται τελικά, επειδή συνέπεσε με την ενημέρωση για το ύποπτο κρούσμα. 

Το ύποπτο κρούσμα αφορά σε 25χρονο άνδρα ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. 

Μετά από τις σχετικές εξετάσεις και δειγματοληψίες, τα στοιχεία θα σταλούν στην Αθήνα για να διαπιστωθεί εφόσον ο άνδρας έχει προσβληθεί ή όχι από τον ιό. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Αγωνία για την πιθανότητα έγκρισης αποβίβασης ασθενών με κορωνοϊό στους Καλούς Λιμένες

ΚΑΛΟΙ_ΛΙΜΕΝΕΣ.jpg

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο Δήμο Φαιστού και ειδικότερα στα νότια του Δήμου, μετά από την πληροφορία που ήθελε δύο κρουαζιερόπλοια να βρίσκονται επί ώρες στα ανοιχτά του νότιου Κρητικού Πελάγους. 

Η κατάσταση σήμανε συναγερμό, καθώς αντίστοιχα στις 22 Μαρτίου, χωρίς να υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση και μετά από εντολή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δόθηκε το πράσινο φως για να κατέλθει επιβάτιδα κρουαζιερόπλοιου και να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, η οποία τελικά διαγνώστηκε με κορωνοϊό. 

Παρά το ότι η Δημοτική Αρχή τότε έλαβε όλα τα μέτρα και προχώρησε σε απολυμάνσεις, είχε επισημάνει προς όλους τους συναρμόδιους πως η Κρήτη δεν είναι πύλη εισόδου ασθενών, κάτι που επανέλαβε ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης σε όλους τους τόνους και κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού και τον Λιμενάρχη Κόκκινου Πύργου. 

Με δεδομένο μάλιστα ότι παρουσιάστηκε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο κατά δήλωση του Δημάρχου, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιωτικά σκάφη να μεταφέρουν ασθενείς στα παράλια της νότιας Κρήτης, ο Δήμαρχος με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Υγείας και κλιμάκιο του Δήμου Φαιστού προχώρησαν σε αποκλεισμό της περιοχής των Καλών Λιμένων, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Δημοτική Αρχή να επιτρέψει για κανέναν λόγο, ο Δήμος Φαιστού και η Κρήτη να γίνουν «αποθήκη ασθενών».

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος μάλιστα και στο Αναλυτικό Δελτίο Ειδήσεων, υποστήριξε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους και θα ζητήσει σχετικές εξηγήσεις, αφού όπως τόνισε τα θέματα δημόσιας Υγείας είναι κρίσιμα για να λαμβάνονται αποφάσεις πρόχειρα ή αυθαίρετα.