Κόσμος

Το μήνυμα του Τραμπ για την εθνική εορτή της Ελλάδας

Ντόναλντ Τράμπ

Ημέρα γιορτής για την ελληνική και αμερικανική δημοκρατία χαρακτηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ την 25η Μαρτίου, στην καθιερωμένη ετήσια ανακοίνωση που αναρτάται στο site του Λευκού Οίκου με αφορμή την εθνική επέτειο της χώρας μας.

«Το μεγάλο αμερικανικό πείραμα άντλησε έμπνευση από τις ιδέες περί ελευθερίας, αυτοδιοίκησης και κράτους δικαίου, οι ρίζες των οποίων ανιχνεύονται στην Αρχαία Ελλάδα» ξεκινάει το μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι «την ελληνική ημέρα ανεξαρτησίας, θυμόμαστε την πλούσια ιστορία που μοιράζονται οι ΗΠΑ και η Ελλάδα» η οποία ενισχύεται από την κοινή αγάπη των δύο λαών για την ελευθερία και την αφοσίωσή τους στους δημοκρατικούς θεσμούς.

«Μαζί με τον ελληνικό λαό, γιορτάζουμε μία ακόμη χρονιά ανεξαρτησίας και ενότητας», συνεχίζει στο μήνυμά του ο Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας ειδική αναφορά στους Έλληνες διανοητές που ενέπνευσαν τον αγώνα των Αμερικανών για ελευθερία και για την ίδρυση μιας δημοκρατίας βασισμένης στην προστασία των αναφαίρετων δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Μετά  από μια αναδρομή στο παρελθόν, ο Ντόναλντ Τραμπ υπογραμμίζει ότι και σήμερα η κοινή βούληση Ελλήνων και Αμερικανών για έναν πιο ελεύθερο κόσμο και για περισσότερη ευημερία ενισχύει τη συμμαχία ανάμεσα στα δύο κράτη. Ενδεικτικά ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει τις συνομιλίες της κυβέρνησής του με Έλληνες αξιωματούχους τον Οκτώβρη του 2019, με στόχο την ενδυνάμωση και τη διεύρυνση στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας, μέσω της αναβάθμισης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας αλλά και ένα πρόγραμμα για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στα πεδία της επιστήμης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

«Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συνεχίζουν να μοιράζονται την βαθιά ριζωμένη πεποίθηση ότι η πολιτική ισχύς ανήκει στα χέρια του λαού», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Τραμπ, χαιρετίζοντας τη σημασία της σημερινής επετείου και καλώντας τους πολίτες των ΗΠΑ να τιμήσουν αυτήν την μέρα.

 

Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Τραμπ διοργανώνει MAGA πάρτι...με «σκυλιά και όπλα» τους διαδηλωτές

Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα που έχει ποτέ δει» θα είχαν υποδεχθεί τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν έξω από τον Λευκό Οίκο για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, εάν είχαν παραβιάσει τον φράκτη.

Σε μία σειρά από tweet, ο Τραμπ φάνηκε επίσης να καλεί τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας: «ΑΠΟΨΕ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΥΚΤΑ MAGA ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ;;» (MAGA εκ του "Make America Great Again." ! )

Ο Λευκός Οίκος σφαγίσθηκε χθες το βράδυ όταν εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Λαφαγέτ Σκουέρ. Αφού αρχικά αποχώρησαν, οι διαδηλωτές επέστρεψαν και ακολούθησαν αψιμαχίες με την αστυνομία. Τελικά η διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο διαλύθηκε νωρίς το πρωί.