Κόσμος

Γιατί οι δρόμοι της Βαλένθια «πλημμύρισαν» με εκατοντάδες γυμνούς;

gymnoi.jpeg

Περισσότεροι από 1.300 άνδρες και γυναίκες, έβγαλαν όλα τα ρούχα τους για να συμμετάσχουν σε μία μαζική φωτογράφιση του διάσημου φωτογράφου, Σπένσερ Τιούνικ.
Η ομάδα συγκεντρώθηκε στο κέντρο της πόλης το Σάββατο, φορώντας τα «κοστούμια της γέννησής τους» στο όνομα της τέχνης και της ενδυνάμωσης των γυναικών.
Ο Τιούνικ, που είναι γνωστός για τις δουλειές του με γυμνά σώματα, δήλωσε πως η φωτογράφιση διοργανώθηκε για να βοηθήσει το πολιτιστικό φεστιβάλ IntraMurs.
Άνδρες και γυναίκες φωτογραφήθηκαν σε διάφορες πόζες, με τους άνδρες στο έδαφος και τις γυναίκες από πάνω, με σκοπό να δείξουν πως είναι «το σοφότερο φύλο».
«Σκοπός δεν ήταν να δείξουμε πως γυναίκες και άντρες είναι ίσοι, αλλά πως οι γυναίκες είναι σοφότερες» δήλωσε στο RT ο φωτογράφος.

Κόσμος

Τουρκία: Προκλητικό ντοκιμαντέρ για την «Γαλάζια Πατρίδα» (Βίντεο)

τουρκικά πλοία

Την προβολή προπαγανδιστικού ντοκιμαντέρ με θέμα την … «Γαλάζια Πατρίδα» προαναγγέλλει για τις 27 Απριλίου το τουρκικό εθνικό δίκτυο TRT.

Το ντοκιμαντέρ, που επιμελήθηκε το τμήμα Ενημέρωσης του δημόσιου τηλεοπτικού φορέα, θα προβάλλει τις προκλητικές θέσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έχουν κωδικοποιηθεί με τον όρο «Γαλάζια Πατρίδα».

Η στρατηγική υλοποίησης του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», περνάει μέσα από την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, την οποία η κυβέρνηση Ερντογάν υπονομεύει βάσει μακρόπνοου σχεδιασμού αποσκοπώντας στο γκριζάρισμα δεκάδων νησιών του Αιγαίου και αμφισβητώντας ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου.
 

Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει επίσης τους θαλάσσιους ισχυρισμούς της Τουρκίας στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη με την Τρίπολη τον Νοέμβριο του 2019. Ήδη το TRT ξεκίνησε την προβολή του σχετικού τρέιλερ, που ξεκινάει με πλάνα του Καστελόριζου από τα τουρκικά παράλια.

Μ’ ανάρτησή του στο Twitter, o Γενικός διευθυντής του TRT Ιμπραήμ Ερέν, ο οποίος κατάγεται από την Θράκη, έκανε γνωστό πως το προκλητικό ντοκιμαντέρ: «προβάλλει τα δικαιώματα της Τουρκίας όπως απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες».

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Νέο "χαστούκι" στον Ερντογάν - Ο Μπάιντεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων

Η ΕΕ δεν θα κάτσει στο τραπέζι της Συνόδου για το Κυπριακό

Διάβημα της Αθήνας στην Τουρκία για παρενόχληση του γαλλικού πλοίου νότια της Κρήτης