Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Πειθαρχικό οδηγός λεωφορείου που είπε «γιατί βγαίνεις έξω» σε ΑμεΑ επειδή ήθελε να μπει στο λεωφορείο

Image
αμεα - λεωφορείο
 clock 11:23 | 24/09/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο πειθαρχικό παραπέμφθηκε ο οδηγός του ΟΑΣΑ, ο οποίος είπε «γιατί βγαίνεις έξω» σε ΑμεΑ με αμαξίδιο που ήθελε να μπει στο λεωφορείο.

Με ανακοίνωσή τους ΟΑΣΑ και ΟΣΥ κάνουν λόγο για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς, το οποίο δεν συνάδει με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ λαμβάνοντας γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού.

Ενεργοποιήθηκαν ήδη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του εν λόγω υπαλλήλου, προκειμένου να κληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών (η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις».

Τι συνέβη

Υπενθυμίζεται ότι άτομο με αναπηρία κατήγγειλε τη συμπεριφορά του οδηγού του ΟΑΣΑ σε βίντεο που ανήρτησε στο TikTok καταγράφοντας όσα συνέβησαν όταν επιχείρησε να μπει στο λεωφορείο αλλά δεν λειτουργούσε η ράμπα.

Στο βίντεο φαίνεται το λεωφορείο να σταματά αλλά να μην κατεβαίνει η ειδική ράμπα.

Στον διάλογο που ακολουθεί όταν το άτομο στο αναπηρικό αμαξίδιο πλησιάζει την μπροστινή πόρτα του λεωφορείου ο οδηγός ακούγεται να του λέει «δεν έχεις βοηθό ρε;».

@kapten_amearika Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_ ♬ original sound - Κάπτεν ΑμεΆρικα

Όταν, δε, το άτομο που ζητά τη βοήθειά του απαντά αρνητικά τότε ο οδηγός ακούγεται να λέει «γιατί πας έξω;».

Αφού τελικά ο οδηγός του ΟΑΣΑ βοήθησε το ΑμεΑ να μπει στο λεωφορείο ακολούθησε δεύτερος γύρος προσβλητικής συμπεριφοράς καθώς ακούγεται να του λέει «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όλα στην τσέπη...».

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο στην Εθνική - Το αυτοκίνητο έκανε τούμπες στον αέρα

Αστυνομικοί ζήτησαν από οδηγό «φτιαγμένου» αυτοκινήτου να το... πατήσει για να δουν πόσο τρέχει

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis