Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Νηστεία Σαρακοστής: Bελούδινη σούπα κουνουπιδιού με μήλο

 σούπα κουνουπιδιού με μήλο
 clock 16:49 | 04/03/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Από τις περιόδους νηστείας ολόκληρου του έτους, η πιο αυστηρή είναι η Μεγάλη Σαρακοστή, η νηστεία δηλαδή που ξεκινά από την Καθαρή Δευτέρα, με τη λήξη του Τριωδίου, και διαρκεί έως την ημέρα του Πάσχα. Είναι η περίοδος που απέχουμε από το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και η εποχή βοηθάει. Τον Μάρτιο, που πάντα περιλαμβάνει τη Σαρακοστή -το λέει και η παροιμία άλλωστε-, αφθονούν τα ψωμωμένα θαλασσινά και ένα πλήθος από χόρτα και ανοιξιάτικα λαχανικά που μαζί με τα όσπρια που ούτως ή άλλως δεν λείπουν από κανένα σπίτι αποτελούν βασικό υλικό για νόστιμες νηστίσιμες σούπες.

Δείτε μια ιδιαίτερη βελουτέ σούπα με ξινόμηλα και κουνουπίδι ιδανική για vegans!

Υλικά:

  •  1 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  •  3 εκ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  •  1 κιλό σελινόριζα (περίπου 2 μέτριες), καθαρισμένη, σε μέτρια κομμάτια
  •  1 μεγάλο ξινόμηλο, καθαρισμένο, σε μέτρια κομμάτια
  •  2 φλιτζ. τσαγιού φουντίτσες κουνουπιδιού
  •  800 ml νερό αρωματισμένο για 7 λεπτά με τσάι γιασεμί (έτοιμο, σε φακελάκι)
  •  400 ml γάλα καρύδας
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Για τη βελούδινη σούπα κουνουπιδιού με μήλο ξεκινάμε και σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τη σελινόριζα, το μήλο, το κουνουπίδι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Σβήνουμε με το τσάι γιασεμιού και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε.
  4. Ζεσταίνουμε μέχρι το υγρό να πάρει βράση και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  5. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα ή την πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
  6. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
  7. Γαρνίρουμε με τραγανό προσούτο ή τηγανητά κρεμμύδια.

via

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταραμοσαλάτα με παντζάρι και καρύδι

Η σούπα του Ιπποκράτη, δείγμα γαστρονομικής σοφίας του πολιτισμού μας

Τέλειο σνακ: Τραγανά καρότα στον φούρνο, σαν πατατάκια τηγανητά

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis