Αν έχεις Ελληνίδα μαμά που τα πάει καλά με την κουζίνα, τότε για να ξεχωρίσεις λίγο από εκείνη πρέπει να πάρεις την παράδοση και να της αλλάξεις λίγο τα φώτα. Όχι πολύ… αντί βολβού, βολβό (παντζάρι αντί πατάτας) και αντί ψωμιού – παξιμάδι. Με το χρώμα δε που δίνει το λαχανικό σου, θα κάνεις τη διαφορά και στην εμφάνιση.
Το Food Blog, Cookle, έχει μια ιδιαίτερη συνταγή για ταραμοσαλάτα, στην οποία αντί για πατάτα προσθέτουμε θρεπτικό κατακόκκινο παντζάρι.
Αφήνουμε το ψωμί ή την πατάτα και προσθέτουμε στην ταραμοσαλάτα παντζάρι για χρώμα και γλυκιά γεύση. Η μικρή λεπτομέρεια που δίνει και ιδιαίτερη υφή στο πιάτο είναι το τριμμένο κρίθινο παξιμάδι και ο… έτερος γνώριμος της ταραμοσαλάτας, το καρύδι.
Υλικά για μια μεγάλη μερίδα
- 50 γρ. παξιμάδι κρίθινο ολικής
- 50 γρ. ψύχα καρύδι
- 100 γρ. λευκό ταραμά
- 200 γρ. παντζάρι βρασμένο
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- 50ml ελαιόλαδο
Προετοιμασία
- Βάλε το παξιμάδι και το καρύδι σε επεξεργαστή τροφίμων και θρυμμάτισε ώσπου να γίνουν σκόνη.
- Κόψε το παντζάρι ρε κομμάτια και πρόσθεσε στον κάδο. Χτύπησε να ενωθούν τα υλικά.
- Τέλος πρόσθεσε το λεμόνι, τον ταραμά και το ελαιόλαδο και χτύπησε καλά να γίνει μια ενιαία πάστα. Δοκίμασε και διόρθωσε το λάδι ή το λεμόνι αν χρειαστεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γευστική αγιορείτικη ταραμοσαλάτα
Σαρακοστή: Ποιά είναι τα μυστικά της τέλειας ταραμοσαλάτας
Τέλειο σνακ: Τραγανά καρότα στον φούρνο, σαν πατατάκια τηγανητά