Ελλάδα

Οργανωμένο έγκλημα: "Βιομηχανία" 100 εκατομμυρίων ευρώ - Δείτε βίντεο

οργανωμένο έγκλημα

Μαίνεται ο πόλεμος στο οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα, όπως αποτυπώνεται από τις δολοφονίες και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών των δύο φατριών στις οποίες έχει χωριστεί η ελληνική «Καμόρα». 

Είναι προφανές ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά Χρυσοχοΐδη για πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και η προειδοποίησή του ότι πρόκειται για πόλεμο που αφορά τη Δημοκρατία και όχι μόνο την Ελληνική Αστυνομία.

Οπως αποκαλύπτεται, το όνομα του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Βάρη το πρωί της Δευτέρας, περιλαμβανόταν στο υπόμνημα-βόμβα με τα 500 ονόματα ποινικών που είχε καταθέσει πρόσφατα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φρόντισε να το υπενθυμίσει στην παρέμβασή του, μετά τις δύο δολοφονίες, του Αλβανού στα Σεπόλια και ένα 24ωρο μετά στη Βάρη, του 39χρονου πυγμάχου.

Ωστόσο, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης έκανε και την εξής προειδοποίηση: «Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας».

Για να γίνει ακόμη πιο συγκεκριμένος: «Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές, αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας. Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη, ενωμένη, συντονισμένη».

 

 

Η Ελληνικής Μαφία των δύο στρατοπέδων
Η ελληνική «Μαφία» είναι σήμερα χωρισμένη σε δύο βασικά στρατόπεδα. Τα τελευταία 4 χρόνια, κάθε δύο μήνες εκτελείται ένα συμβόλαιο θανάτου με στόχους μέλη των δύο στρατοπέδων. Υπάρχουν περίπου 15 φατρίες που μοιράζονται σε 8 υπο-ομάδες. Περίπου 350 είναι τα πρωτοκλασάτα στελέχη και περί τους 250 οι λεγόμενοι «βοηθητικοί».

Κάθε δύο μήνες και ένα συμβόλαιο θανάτου
Ολοι αυτοί έχουν εμπλακεί σε ένα απερίγραπτο ξεκαθάρισμα λογαριασμών με εκτελέσεις μέρα-μεσημέρι, δολοφονίες σε πολυσύχναστους δρόμους, ακόμα και δίπλα από σχολεία. Οι εγκληματικές οργανώσεις χρησιμοποιούν μάλιστα «γραφεία ενοικιάσεως εκτελεστών» που στοιχίζουν πανάκριβα.

Είναι ενδεικτικό ότι από το 2009 έως το 2021 (μέσα σε μία 12ετία, δηλαδή) εκτελέστηκαν 45 συμβόλαια θανάτου, ενώ σημειώθηκαν δεκάδες απόπειρες δολοφονίας. Μόνο τα τελευταία 4 χρόνια (2017-2021) είχαμε 22 δολοφονίες και 6 απόπειρες δολοφονίας, εκ των οποίων τα 14 ήταν συμβόλαια θανάτου με καλάσνικοφ. Το τελευταίο πεντάμηνο διαπράχθηκαν 5 δολοφονίες.

Στόχος ο έλεγχος της Μυκόνου
Στόχος αυτού του κύκλου αίματος είναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., να μειωθούν οι συνδιεκδικητές του πακτωλού της Μυκόνου, να αποδυναμωθούν οι αντίπαλες εγκληματικές οργανώσεις και να οριοθετηθούν περιοχές.

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στο οποίο αναφέρθηκε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, γίνεται από τις εγκληματικές οργανώσεις σε φούρνους, βενζινάδικα, εταιρείες καφέ, κάβες, κατασκευαστικές εταιρείες, ξενοδοχεία, ακόμη και... φωτοβολταϊκά πάρκα.

Για να βρεθεί η άκρη του νήματος, οι Αρχές «ακολουθούν το χρήμα»: Εχει οριστεί ειδικός εισαγγελέας συντονισμού μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών, όπως το ΣΔΟΕ, η Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η Οικονομική Αστυνομία, και άλλες κρατικές υπηρεσίες.

πηγή: e efimerida

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ονοματίζει τις μεταλλάξεις με γράμματα του ελληνικού αλφάβητου

Υπουργικό Συμβούλιο: Έρχεται νομοσχέδιο για επιτάχυνση επενδύσεων

Δανία: Η κυβέρνηση επανεξετάζει τον αποκλεισμό του εμβολίου της Johnson & Johnson

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Με υποχρεωτικό μοριακό τεστ οι στρατεύσιμοι που θα καταταγούν το Νοέμβριο

στρατός

Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, οι υπόχρεοι για κατάταξη με τη 2021 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και 2021 Δ΄ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού (Νοέμβριος 2021), υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού Covid-19, σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Στρατολογία.

Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [‘Αρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48) και άρθρο 13 ν.4812/2021 (Α΄ 110)], καταλήγει η ανακοίνωση.

EIΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Φώφη Γεννηματά: Δάκρυα και αγκαλιές από βουλευτές όλων των κομμάτων

Πέραμα: Επεισόδια σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

ESPA BANNER