Ελλάδα

Κορωνοϊός - Ιωάννινα: 31 στρατιώτες θετικοί στον ιό

στρατός-ΕΛΑΣ

ΕΧΕΙ σημάνει Συναγερμός ΣΤΟ στρατόπεδο Κατσιμήτρου , του Περάματος στα Ιωάννινα, καθώς 31 Στρατιώτες βρέθηκαν θετικοί ΣΤΟΝ κορωνοϊό

Πρόβλημα με το Patrastimes.gr ο ιός ڇو χτυπήσει εδώ και τις ημέρες του στρατόπεδο, τηλεσφή… σιγή ιχθύος !

Μάλιστα, η 6 ΥΠΕ επιλογή προχθές διαθηκευμένη, και χ ο ο προσεχτής της Γιάννης Καρβέλης ένος εντολή για την διενέργεια μοριακών τεστ . Ετσι άντρες 31 άτομα θετικά. Οι προσεώτες شاگرد φραζαν παράπονα για την εξελίξεις από την περασμένη φορά και κανείς δεν ασχολείτο! Μάλιστα σε προσεύς που απαιτούνλλωναν Όπως κάθε άλλονονοόληόλαιμο συν συντούσανσαν να δημιουργήουν… Αίθουσες!Καρβέλης έδωσε εντολή για την Ετσι βρέθηκαν 31 άτομα θετικά.  Οι στρατιώτες εξέφραζαν Halls!

Τελικά απομόνωσαν τα κρούσματα σε χωριστό χρόνο, επιλογή προφανώς από φόβο… χρησιμοποίηση και φαγητό δεν έ έλλναν σε απαιτούμενη χρήση. Τελικά ο κ. Καρβέλης επικοινώνησε και με τον ΕΟΔΥ για τον χειριστή της από την εγκατάσταση, την εφαρμογή και με τον Διοικητή του Στρατοτύπου.Καρβέλης επικοινώνησε και με τον ΕΟΔΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κρούσμα κορωνοϊού στις φυλακές της Αλικαρνασσού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Βατόπουλος - κορωνοϊός: Πρόβλημα στην ανάγκη και κλειδαριά στην ταχυμένη

Ελλάδα

Δερμιτζάκης: Θα πρέπει να μπει "κόφτης" στα sms εάν χρειαστεί - Τι τον ανησυχεί

μανώλης δερμιτζάκης καθηγητής γενετικής

Για «κόφτη» στα SMS αν χρειαστεί έκανε λόγο ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής» διευκρίνισε. Όπως ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης για την κοσμοσυρροή στα καταστήματα «καταλαβαίνω την ψυχολογική πίεση του κόσμου, δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν κάλο ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό. Όμως δεν ανησυχεί τόσο πολύ γιατί ήταν έξω και φορούσαν μάσκα». Ο καθηγητής δήλωσε ότι δεν τον φοβίζει το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων παράλληλα. «Φοβάμαι τη χαλάρωση στην τρίτη εβδομάδα γιατί ο κόσμος μπορεί να εφησυχάσει επειδή δεν ανέβηκαν τα κρούσματα. Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για τα σχολεία. Και τώρα που δεν πάνε τα παιδιά μην νομίζουμε ότι δεν έχουν συμμετοχή σε μεταδόσεις. Προτιμώ να συναντιούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με μάσκες και μέτρα» εξήγησε.

Αυτό που με φοβίζει, συνέχισε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, είναι να πάμε για σκι, να επιτραπούν κινήσεις μη καθημερινές, με την έννοια ότι βγαίνουμε από τους αυτοματισμούς των μέτρων. «Χρειαζόμαστε καθημερινότητα, ρουτίνα και αυτοματισμούς». Για τα εμβόλια ζήτησε να μην έχουμε πανικό με τις καθυστερήσεις πάντοτε υπάρχουν, καλύπτονται οι ευπαθείς ομάδες, κι αν γίνει αυτό καλύπτουμε το μεγαλύτερο ποσοστό του προβλήματος. «Όταν γύρω στο Μάρτιο θα έχουν εμβολιαστεί ευπαθείς/ υγειονομικοί θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση».

Τόνισε ότι η Pfizer καθυστέρησε παρτίδες για να αυξήσει την παραγωγή κατόπιν. «Στόχος μας είναι να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος όσο το δυνατόν συντομότερα, είναι πολύ κοντά στο να το καταφέρει η Ελλάδα. Η πίεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη τον Απρίλιο οπότε θα πρέπει να κάνουμε εκατ. εμβολιασμούς μέσα σε εβδομάδες».

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Πυροσβεστική: Αυτοί είναι οι νέοι Διοικητές σε Ρέθυμνο και Λασίθι

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Δύο νεκροί από πτώση σε ακάλυπτο χώρο

Κρήτη: "Λαμπάδιασε" το αυτοκίνητο τη νύχτα