Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρύπα στα έσοδα λόγω ΕΝΦΙΑ

Τρύπα στα έσοδα λόγω ΕΝΦΙΑ
 clock 22:34 | 05/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Αντιμέτωπο με «τρύπα» 200 εκατομμυρίων ευρώ θα έρθει το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο δίμηνο, λόγω της διόρθωσης των λαθών που υπήρχαν στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. 

Συγκεκριμένα, από 3,5 δισ. που ήταν αρχικά τα βεβαιωμένα έσοδα από το συγκεκριμένο φόρο, αρχικά έχουν πέσει στα 3,3 δισ. και αναμένεται να περιοριστούν περισσότερο, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή που θα επιτρέψει σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες να διορθώσουν τα λάθη που έχουν κάνει στο Ε9, ενώ υπάρχει περιθώριο έως το Νοέμβριο. 

Το υπουργείο εκτιμά ότι οι τροποιητικές δηλώσεις θα ξεπεράσουν κατά πολύ το ένα εκατομμύριο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ο φόρος μετά από τις διορθώσεις θα είναι μειωμένος πάνω από 50% σε σχέση με τον αρχικό. Μετά από την αρχική πτώση των εσόδων κατά 200 εκατ. μετά από τη διόρθωση των αξιών για τα ακίνητα εκτός αντικειμενικού συστήματος αλλά και την απαλλαγή των σεισμόπληκτων περιοχών, εκκρεμούν οι εκπτώσεις για τα μη ηλεκτροδοτούμενα και τις ευπαθείς ομάδες, που θα κοστίσουν άλλα 100 εκατομμύρια. Αν επιβεβαιωθούν και οι εκτιμήσεις για απώλειες 200 εκατομμυρίων με τις διορθώσεις των λαθών, τότε τα έσοδα θα πέσουν κάτω από 3 δισ. και υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί δημοσιονομική «τρύπα». 

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis