Υγεία

Ελλάδα

«Νέοι αμπελώνες και Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)»

αμπέλι

Στο πάγιο το αίτημα των αγροτών να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και οι νέες φυτεύσεις αμπελώνων αναφέρεταιο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβασηπρος ΥπουργόΑγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνκ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής των αμπελουργικών εκτάσεων αφορά αποκλειστικά οινάμπελα και προβλέπει ενίσχυση για την αναδιάρθρωση υφιστάμενων αμπελώνων ή την δημιουργία νέων (εφόσον υπάρχουν δικαιώματα φύτευσης) με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού, της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον, της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και της διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Ερώτηση συνεχίζει λέγοντας ότι «Οι δράσεις που καλύπτει το πρόγραμμα είναι η ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων με επαναφύτευση ή επανεμβολιασμό και η βελτίωση των τεχνικών διαχείρισης τους (υποστύλωση), εφόσον συνδέονται με τους στόχους του προγράμματος. Δεν καλύπτεται η  ανανέωση των αμπελώνων που φτάνουν στο τέλος του κύκλου της φυσικής τους ζωής δηλαδή η αναφύτευση μη παραγωγικών αμπελώνω»ν.

​Καταλήγοντας, η παρέμβαση επισημαίνει ότι είναι «πάγιο το αίτημα των αγροτών να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και οι νέες φυτεύσεις αμπελώνων.»
Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
«1.Προτίθεται η Κυβέρνηση να εντάξει νέες φυτεύσεις αμπελώνων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020;

2. Αν ναι, σε πόσο χρονικό διάστημα θα σταλεί το σχετικό αίτημα της αρμόδιας Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση;».

 

Ελλάδα

Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε στο πρόσωπο ένα οκτάχρονο αγόρι

σκύλος

Επίθεση και δάγκωμα στο πρόσωπο από αδέσποτο σκυλί δέχτηκε το απόγευμα της Τρίτης ένα 8χρονο αγοράκι στην πλατεία «Σμύρνης» στο Συνοικισμό Κορίνθου, ενώ έπαιζε με άλλα παιδιά.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, όμως κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Πηγή: KorinthosTV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έκρηξη" με 170 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: «Άλμα» με 4.033 νέα κρούσματα και 802 διασωληνωμένους - 93 θάνατοι

Γιώργος Καραϊβάζ: Όλοι ήξεραν ότι είναι νεκρός, εκτός από τη μητέρα του