Στις έξι ώρες που μεσολάβησαν μεταξύ της αναχώρησης του τελευταίου νυχτερινού δρομολογίου και της άφιξης του πρώτου πρωινού τρένου, εργάτες σε χωριό της Ιαπωνίας έχτισαν έναν εντελώς νέο σιδηροδρομικό σταθμό.
Πρόκειται για μία κατασκευή που θα αντικαταστήσει μια μεγαλύτερη ξύλινη, η οποία εξυπηρετούσε τους επιβάτες σε αυτή την απομακρυσμένη κοινότητα για πάνω από 75 χρόνια.
Σύμφωνα με τη «New York Times», τα εξαρτήματα του νέου σταθμού εκτυπώθηκαν σε 3D και συναρμολογήθηκαν επί τόπου τον περασμένο μήνα, κάτι που οι υπεύθυνοι του σιδηροδρόμου χαρακτήρισαν ως μια παγκόσμια πρωτοτυπία.
@nytimes Workers in a small rural town in Arida, Japan, built a new 3D-printed train station overnight, in what the railway’s operators say is a world first. Here's how they did it in six hours. #Japan # trains #3dprinting
Μπορεί να μοιάζει περισσότερο με καταφύγιο παρά με σταθμό, αλλά η κατασκευή ενός τέτοιου σταθμού με τον παραδοσιακό τρόπο θα είχε διαρκέσει πάνω από δύο μήνες και θα κόστιζε διπλάσια, σύμφωνα με την West Japan Railway Company.
Καθώς ο πληθυσμός της Ιαπωνίας γερνάει και το εργατικό δυναμικό της συρρικνώνεται, η συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής, συμπεριλαμβανομένων των απαρχαιωμένων κτιρίων σταθμών, αποτελεί αυξανόμενο ζήτημα για τους σιδηροδρομικούς φορείς. Οι αγροτικοί σταθμοί με μειωμένο αριθμό χρηστών αποτελούν ιδιαίτερη πρόκληση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πεκίνο: Πολυκατάστημα «πουλάει» ελεύθερο χρόνο -Τι προσφέρει, «τρελά» έσοδα
Το εντυπωσιακό 10όροφο σπίτι οικογένειας αγροτών στην Αυστραλία (εικόνες, βίντεο)
Δομινικανή Δημοκρατία: Νεκροί και τραυματίες από την κατάρρευση οροφής κλαμπ στο Σάντο Ντομίνγκο