Υλικά (5-6 μερίδες)
Για τη βάση
4 ασπράδια αβγών
60 γρ. μέλι
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
50 γρ. άγλυκο κακάο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη σοκολάτας
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κ.σ. άγλυκο κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
5-6 σταγόνες στέβια
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη όλα τα υλικά για τη βάση του κέικ.
Βήμα 2: Τοποθετούμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για 15 λεπτά.
Βήμα 3: Παράλληλα, ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για την επικάλυψη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 4: Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια απλώνουμε την επικάλυψη σοκολάτας από πάνω.
Διατροφική αξία ανά κομμάτι
Ενέργεια: 160 kcal
Υδατάνθρακες: 3,4 γρ.
Πρωτεΐνη: 22,3 γρ.
Λιπαρά: 4,7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1,2 γρ.
Πηγή: newsbeast.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: