Υλικά (8-10 φέτες)
300 γρ. βρόμη, αλεσμένη σε αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
3 πολύ ώριμες μπανάνες
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό (στη vegan εκδοχή, αντικαταστήστε το αυγό με 1 κ.σ. λιναρόσπορο + 1 κ.σ. chia σε 3 κ.σ. νερό, μουλιασμένα για 5 λεπτά)
1 κ.σ. ταχίνι ή αμυγδαλοβούτυρο
100 γρ. γάλα χωρίς λακτόζη ή φυτικό χωρίς ζάχαρη
70 γρ. μέλι ή μελάσα
2-3 κ.σ. σταγόνες κουβερτούρας
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες και ανακατεμένες με 1 κ.σ. αλεύρι (για να μην καθίσουν στον πάτο)
Εκτέλεση
Βήμα 1: Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις μπανάνες με το γάλα, το μέλι ή τη μελάσα, το ταχίνι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αβγό (ή το μείγμα λιναρόσπορου–chia).
Βήμα 3: Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Βήμα 4: Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας.
Βήμα 5: Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή μεταλλική φόρμα με αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε από πάνω τις φράουλες απλώνοντάς τες ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C στον αέρα, για 30-40 λεπτά.
Πηγή: newsbeast.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: