Skip to main content
ΣΠΙΤΙ

Το γλυκό της ημέρας: Banana bread με φράουλες

banana bread, γλυκό, φράουλα
 clock 01:20 | 31/05/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά (8-10 φέτες)

300 γρ. βρόμη, αλεσμένη σε αλεύρι

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

3 πολύ ώριμες μπανάνες

1 πρέζα αλάτι

1 αυγό (στη vegan εκδοχή, αντικαταστήστε το αυγό με 1 κ.σ. λιναρόσπορο + 1 κ.σ. chia σε 3 κ.σ. νερό, μουλιασμένα για 5 λεπτά)

1 κ.σ. ταχίνι ή αμυγδαλοβούτυρο

100 γρ. γάλα χωρίς λακτόζη ή φυτικό χωρίς ζάχαρη

70 γρ. μέλι ή μελάσα

2-3 κ.σ. σταγόνες κουβερτούρας

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

200 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες και ανακατεμένες με 1 κ.σ. αλεύρι (για να μην καθίσουν στον πάτο)

Εκτέλεση

Βήμα 1: Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.

Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις μπανάνες με το γάλα, το μέλι ή τη μελάσα, το ταχίνι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αβγό (ή το μείγμα λιναρόσπορου–chia).

Βήμα 3: Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Βήμα 4: Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας.

Βήμα 5: Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή μεταλλική φόρμα με αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε από πάνω τις φράουλες απλώνοντάς τες ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C στον αέρα, για 30-40 λεπτά.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το γλυκό της ημέρας: Σοκολάτα με τρίχρωμη κινόα

Το γλυκό της ημέρας: Πανακότα φράουλα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis