Skip to main content
ΣΠΙΤΙ

Το γλυκό της ημέρας: Σπιτικό σορμπέ φράουλα με μέλι

σορμπέ, παγωτό, φράουλες
 clock 01:20 | 01/06/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά για μισό κιλό

450 γρ. φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες

1 φακελάκι τσάι μέντας

4 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Βράζουμε ένα σφηνάκι νερό, βάζουμε μέσα το φακελάκι μέντας και το αφήνουμε 5 λεπτά.

Βγάζουμε το φακελάκι και αφήνουμε το νερό να κρυώσει εντελώς. Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Χτυπάμε στο μούλτι τις φράουλες, το τσάι μέντας και το μέλι μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς και να ομογενοποιηθούν.

Όταν το μείγμα γίνει σαν γρανίτα το μεταφέρουμε σε ένα δοχείο που κλείνει το καπάκι (κατά προτίμηση μεταλλικό) και βάζουμε στην κατάψυξη για 6-12 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα).

Βγάζουμε το σορμπέ από την κατάψυξη για 10 λεπτά, να μαλακώσει λίγο, και σερβίρουμε σε μπολάκια.

Tip
Για πιο εύκολο σερβίρισμα χρησιμοποιήστε ειδικό κουτάλι παγωτού (σκουπ) και βουτήξτε το σε ζεστό νερό.

Πηγή: bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το γλυκό της ημέρας: Banana bread με φράουλες

Το γλυκό της ημέρας: Σοκολάτα με τρίχρωμη κινόα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis