Υλικά για 15 κεκάκια
200 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
4 αυγά
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 ml γάλα
2 μεγάλες μπανάνες, λιωμένες στο μούλτι + 1 σε φέτες για το γαρνίρισμα
100 γρ. μαύρη σοκολάτα, τριμμένη
200 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη + μερικά ολόκληρα κομμάτια καρυδιού γαι το γαρνίρισμα
4 κ.γ. κακάο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο με σύρμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε διαδοχικά το αλέυρι, το γάλα, τις λιωμένες μπανάνες, τη μαύρη σοκολάτα και την καρυδόψιχα. Στο τέλος ρίχνουμε το κακάο, χτυπάμε λίγο ακόμα και όταν ομογενοποιηθούν. Μοιράζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με θήκες μάφιν ή φορμάκια για μάφιν.
Σε κάθε μάφιν τοποθετούμε μια φέτα μπανάνα ή ένα κομμάτι καρυδόψιχα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και ξεφορμάρουμε.
Πηγή: bovary.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: