Πολιτικό Παρασκήνιο

Το δώρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στα νέα μέλη της κυβέρνησης

ορκωμοσία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ένα συμβολικό δώρο στους νέους αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς του κυβερνητικού σχήματος. Πρόκειται για μία μαύρη μάσκα προστασίας κατά του κορωνοϊού με το εθνόσημο. Στην ορκωμοσία τα νέα μέλη της κυβέρνησης φορούσαν τη συγκεκριμένη μάσκα προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν από τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί. Ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ως αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Νικόλαος Παπαθανάσης, ως υφυπουργός Υγείας, η Ζωή Ράπτη και ως υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Νικόλαος Ταγαράς. Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, ως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Πήρε πίσω το πειθαρχικό

 ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Σε κίνηση αποσυμπίεσης της εσωκομματικής πίεσης αποφάσισε να προβεί ο Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας πίσω την πρόταση για τετραμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Στην εισήγησή του στην πεντάωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Ολγα Γεροβασίλη -ως γραμματείς του κόμματος και της ΚΟ- να αναλαμβάνουν να καλούν σε εξηγήσεις όποιο στέλεχος θεωρείται ότι βγαίνει εκτός γραμμής.

Οι δύο γραμματείς θα μπορούν να εισηγούνται και πιθανές κυρώσεις, οι οποίες όμως θα πρέπει να εγκρίνονται από το Πολιτικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι οι δύο γραμματείς έχουν ούτως ή άλλως αυτή την αρμοδιότητα. Αλλωστε, στο πρόσφατο παρελθόν, ο προηγούμενος γραμματέας, Πάνος Σκουρλέτης, είχε καλέσει τον τότε βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή σε εξηγήσεις όταν είχε συναντηθεί με τον Αμβρόσιο.