Πολιτική

Τετ α τετ Λαγκάρντ - Μητσοτάκη την Τρίτη στη Φρανκφούρτη

κριστιν λαγκαρντ

Η Κριστίν Λαγκάρντ  θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων της ως επικεφαλής της ΕΚΤ την προσεχή Τρίτη στη Φρανκφούρτη.

Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο του αποχαιρετιστήριου δείπνου που θα παραθέσει η Λαγκάρντ για το απερχόμενο μέλος του ΔΣ Μπενουά Κερέ, του φαβορί για τη διαδοχή του Ντράγκι – τον οποίο όμως τελικά “απέκλεισε” η Ευρωπαϊκή καραμπόλα υποψηφίων κατά τις καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις των ευρωπαίων ηγετών για τη πλήρωση των κορυφαίων θέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Κερέ έχει αναπτύξει προσωπική σχέση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, και η πρόσκλησή του στο αποχαιρετιστήριο κάλεσμα προς τιμήν του δεν εκπλήσει. Σε αυτό θα έχουν την ευκαιρία για μια ουσιαστική συνεργασία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κριστίν Λαγκάρντ.
 

Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα δε λυγίζει, είναι πιο δυνατή απ’ ό,τι πολλοί νομίζουν

Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή

Με ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους τους Έλληνες ευχήθηκε για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Η Ελλάδα δεν λυγίζει. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Είναι πιο δυνατή απ’ ό,τι πολλοί νομίζουν και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις, με την σωφροσύνη, την αυτοσυγκράτηση, αλλά και την ακράδαντη αποφασιστικότητα αφού γνωρίζει ότι το δίκαιο είναι με το μέρος της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε ότι «από το λιμάνι της Τήνου ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα ήθελα να κάνω την ευχή, η Παναγία να προστατεύει, να οδηγεί και να φωτίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες, στις δύσκολες στιγμές και πάντοτε. Να σκεπάζει με τη Χάρη της αυτόν εδώ τον τόπο και τις ελληνικές θάλασσες, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, το Πολεμικό Ναυτικό μας που αγωνίζονται αυτή την ώρα για τα Εθνικά μας Δίκαια».