Πολιτική

Στην Ουάσιγκτον ο Χάρης Θεοχάρης

χάρης θεοχάρης

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις αλλά και το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης κατά την τριήμερη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.
 
Ο κ. Θεοχάρης είχε σύντομες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου κ. Ρέινς Πρίμπους, οι οποίοι τιμήθηκαν για τον ρόλο τους στην ενίσχυση των ελληνικών και κυπριακών συμφερόντων.
 
Αντικείμενο της συνάντησης με τον Κύπριο πρόεδρο ήταν ο νέος γύρος των συνομιλιών που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, η επικείμενη τριμερής σύνοδος κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη αλλά και το πώς η Κύπρος πέτυχε την έξοδό της από την οικονομική κρίση.
 
Κατά τη συνάντηση του κ. Θεοχάρη με τον κ. Πρίμπους συζητήθηκε η οκταετής οικονομική κρίση στην Ελλάδα για την οποία ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε στον κ. Πρίμπους ολοκληρωμένη πρόταση διεξόδου και μετάβασης της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά.
 
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 33ο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, στο οποίο μετείχαν εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων από όλη την Αμερική, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι το κυπριακό αποτελεί διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής και επεσήμανε ότι η Ελλάδα στηρίζει διαχρονικά την Κύπρο στις προσπάθειες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης.
 
Στη διάρκεια της επίσκεψής του o κ. Θεοχάρης πραγματοποίησε σειρά επαφών με Αμερικανούς βουλευτές με τους οποίους συζητήθηκαν διεξοδικά τρόποι ενίσχυσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Συγκεκριμένα ο ανεξάρτητος βουλευτής συναντήθηκε με τους Γκας Μπιλιράκη, Τζων Σαρμπάνη, Λι Ζελντίν, Καρολάιν Μαλόουν, Ρόμπιν Κέλυ, Γκρέις Μενγκ, και Τζο Κρόλεϋ.
 
Ζητήματα που άπτονται των ελληνοαμερικανικών σχέσεων καθώς και ο ρόλος της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, απασχόλησαν τη συνάντηση του κ. Θεοχάρη με τον κ. Τζόναθαν Κοέν, Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα. Τέλος, ο κ. Θεοχάρης φιλοξενήθηκε από την Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή ως κεντρικός ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με αντικείμενο τις στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ σε ένα συνεχώς μεταλλασσόμενο περιφερειακό περιβάλλον.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πολιτική

Πάσχα - κορωνοϊός: Με υπουργική απόφαση κλείνουν οι εξαιρέσεις στις υπερτοπικές μετακινήσεις

Διόδια

«Το φετινό Πάσχα είναι πολύ διαφορετικό από το περσινό γιατί έχουμε άλλα εργαλεία στα χέρια μας», δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Υπάρχει κόπωση αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα για να κερδίσουμε το μετά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ από το μεσημέρι και μετά», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ  σημειώνοντας πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα κλείνει τις εξαιρέσεις υπερτοπικών μετακινήσεων που δεν δικαιολογούνται.

Όπως είπε είναι και ζήτημα συνέπειας προς τους συνεπείς, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα και δεν προσπαθεί να «κλέψει» το σύστημα.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί να μην μπορούν να μετακινηθούν οι εμβολιασμένοι είπε πως δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Είπαμε πως μια μετακίνηση από την Αθήνα όπου το ιικο φορτίο είναι υψηλό θα επιβάρυνε άλλες περιοχές της επικράτειας όπου το σύστημα υγείας δεν είναι τόσο δυνατό.

«Δόθηκε ο οδικός χάρτης, υπάρχει και μια σταθεροποίηση και μείωση της θετικότητας, αλλά υπάρχει και η πίεση στο σύστημα υγείας, ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα», δήλωσε.

Εκκληση στον κόσμο να κάνει το εμβόλιο

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς απήθυνε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν και υπενθύμισε είπε πως θα αποτελέσουν κίνητρο για ταξίδια μετά την έκδοση και του πράσινου πιστοποιητικού. "Είναι αδιανότητο να έχουμε αυτό το δώρο και να μην σπεύδουν όλοι να το κάνουν και οι νέοι για να κερδίσουν τη ζωή τους πίσω, είπε και υπενθύμισε πως κανείς δεν είναι άτρωτος,"είπε, ενώ τόνισε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλες ηλικιακές ομάδες τις επόμενες μέρες. Επιταχύνουμε τον Μάιο και τον Ιούνιο πάρα πολύ με 7ημερους εμβολιασμούς. Με βάση τις παραδόσεις η δυναμικότητα για εμβολιασμούς είναι 2,5 εκ. το Μάιο και 4 εκ. εμβολιασμούς τον Ιούνιο.

ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Μία δόση εμβολίου AstraZeneca ή Pfizer μειώνει κατά 65% τον κίνδυνο μόλυνσης

Τζανάκης για κορωνοϊό: Πρόβλεψη για 2.000 -2.200 κρούσματα μετά την Κυριακή του Θωμά

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 3.300 οι αστυνομικοί έλεγχοι

Για το άνοιγμα της εστίασης είπε πως έχουν γίνει πολλά για να στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και οι άνθρωποι του κλάδου και πως μετά το Πάσχα θα υπάρχει εξειδίκευση μέτρων.