Πολιτική

Περιοδεία Λαφαζάνη στην Αλεξανδρούπολη

17875274.jpg

Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία το Σάββατο και την Κυριακή (5-6/4) στην Αλεξανδρούπολη, αφού το Σάββατο το πρωί, σε συνέχεια της παρουσίας του στην Κομοτηνή, πέρασε από το μεγάλο παζάρι της πόλης.

Ο Παν. Λαφαζάνης και ο Διον. Φλαμιάτος, μέλος του Π.Σ της ΛΑ.Ε και τα τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε που τον συνόδευαν, συνάντησαν, όπου πήγαν, θερμή υποδοχή, ενώ οι θέσεις της ΛΑ.Ε έβρισκαν παντού θετική ανταπόκριση και πολλοί πολίτες εξέφρασαν αυθόρμητα την απόφασή τους να στηρίξουν την πολιτική προσπάθεια της ΛΑ.Ε.

Πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι της Θράκης τόνιζαν ότι η θερμή απήχηση της περιοδείας Λαφαζάνη στους πολίτες της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με ορισμένες στημένες δημοσκοπήσεις των Αθηνών που φτάνουν μέχρι και του σημείου να εξαφανίζουν προκλητικά, σκόπιμα και τεχνητά την ΛΑ.Ε από τον πολιτικό χάρτη!

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι, παρά το γεγονός ότι η Θράκη είναι μια περιοχή με μεγάλες δυσκολίες για αντισυστημικές δυνάμεις, η ΛΑ.Ε έχει μεγάλες δυνατότητες να παρουσιάσει στις επερχόμενες εκλογικές, πολιτικές και κοινωνικές αναμετρήσεις μια ισχυρή εκλογική και πολιτική επιρροή.
Ο Παν. Λαφαζάνης μίλησε Σάββατο και Κυριακή σε πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Έβρου και της Θράκης (ραδιόφωνα, εφημερίδες, τηλεοράσεις) και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Εξαπατούν και εμπαίζουν τον λαό, χλευάζουν τα βάσανά του και υποθηκεύουν το μέλλον του και το μέλλον του τόπου όσοι εμφανίζουν ως το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών την πλαστή επιλογή ανάμεσα στον μεταλλαγμένο και «υπόδουλο» ΣΥΡΙΖΑ και την αμετανόητη για τα εγκλήματά της ΝΔ.

Μόνο με μια ισχυρή εκλογικά και πολιτικά Λαϊκή Ενότητα μπορεί να υπάρξει ουσιαστική και ανατρεπτική με επίκαιρους όρους αντιπολίτευση στην Ευρωβουλή και στην ελληνική Βουλή απέναντι στον ολοκληρωτισμό των Βρυξελλών και το ξεπούλημα της χώρας, αντιπολίτευση με δυναμική μιας νέας λαϊκής διακυβέρνησης του τόπου μας.

Πολιτική

Γεννηματά: Στόχος μας είναι ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο για τη χώρα

γεννηματά

Στην ανάγκη ο νέος κλιματικός νόμος να διαμορφωθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, στάθηκε η Φώφη Γεννηματά κατά την παρέμβασή της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν προετοιμαστούμε σωστά οι συνέπειες (σ.σ. της κλιματικής αλλαγής) θα είναι χειρότερες από αυτές της πανδημίας».

Αναγκαία η εθνική συνεννόηση

Μάλιστα η κα Γεννηματά σημείωσε ότι στη διαμόρφωση του νόμου πλαίσιου πρέπει να σταλεί το μήνυμα της συναίνεσης στην κοινωνία και «θα συγκρουστούμε» όπως ανέφερε στην πορεία για τα μέτρα πολιτικής σε ότι αφορά την εφαρμογή αυτού του πλαισίου καθώς «εκεί υπάρχει πολιτική απόχρωση».

«Ελπίζω ότι δεν θα μείνουμε στις συζητήσεις. Ότι δεν θα επικρατήσουν και σε αυτό το κρίσιμο θέμα σκοπιμότητες, ιδεοληψίες  και κομματικές στοχεύσεις.  Ότι θα υπάρξει η αναγκαία εθνική συνεννόηση και συνέργεια για την διαμόρφωση μιας τελικής πρότασης, που θα πείθει και θα ενεργοποιεί τους πολίτες. Ώστε στην επερχόμενη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στην Γλασκόβη, στις αρχές Νοεμβρίου, η χώρα μας να έχει κλιματικό νόμο» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Συμπλήρωσε δε ότι «η υιοθέτηση και η εφαρμογή τέτοιων μεγάλων αλλαγών απαιτεί ευρεία πολιτική υποστήριξη και κοινωνική αποδοχή ώστε να αντέχουν αυτές στον χρόνο και στις κυβερνητικές αλλαγές».

Η κα Γεννηματά αφού αναφέρθηκε στα ως τώρα «διστακτικά βήματα» από πλευράς παγκόσμιας κοινότητας σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι η Ε.Ε. δείχνει να παίρνει αποφάσεις με το Green Deal  και την συμφωνία για τον Ευρωπαϊκό Κλιματικό Κανονισμό». Ενώ χαρακτήρισε θετικά τα μηνύματα από τις ΗΠΑ και τον Μπάιντεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Βάση το 8ωρο – Η προστασία από «κακούς» εργοδότες

Μητσοτάκης: Να καταστήσουμε σύμμαχο την κοινωνία στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής