Πολιτική

Με ομιλία του Τσίπρα ανοίγουν οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

syriza-656x410.jpg

Συνεδριάζει το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο DIVANI CARAVEL HOTEL (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2). Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ενώ τα θέματα που θα απασχολήσουν την Κ.Ε. είναι:

  • Πολιτικές εξελίξεις (διαβάστε εδώ τις σχετικές εξελίξεις για εκλογικό νόμο και συνταγματική αναθεώρηση)
  • Θέσεις Κ.Ε. για τον προσυνεδριακό διάλογο
  • Σχέδιο καταστατικού
  • Κανονισμός προσυνεδριακών διαδικασιών

Πρόγραμμα εργασιών: Σάββατο 25 Ιουνίου , 09:30 – 21:00
Κυριακή 26 Ιουνίου, 10:00 – 19:00

Πολιτική

Εργάτες γης: Λύση στη μετάκληση τους από τρίτες χώρες

εργάτες γης

Την από κοινού ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για να δοθεί μόνιμη λύση στη μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες, αποφάσισαν οι υπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, σε σημερινή τους συνάντηση.

   Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος για 50 αιτούντες άσυλο στην Ημαθία, ώστε να λάβουν την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και να εργαστούν επ΄ αμοιβή, ως εργάτες γης. Στο πιλοτικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν ο φορέας «Νέα Γενιά-Νέα Γεωργία» και η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας.

   Τέλος, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις ενέργειες που αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα για την ολοκλήρωση του έργου «Κόρης Γεφύρι» στη Χίο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Γιάννης Λαγός: Εκδίδεται αύριο στην Ελλάδα

Αφγανιστάν: Έκρηξη σε τζαμί - Τουλάχιστον 12 νεκροί