Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για Αγίους Αναργύρους: «Δεν μπορούμε να ζητάμε το κεφάλι ενός υπουργού γιατί πήγαν όλα στραβά»

Image
ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
 clock 12:26 | 05/04/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Στη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους αλλά και στην παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους δεν χωρά ούτε δικαιολογίες ούτε συμψηφισμούς, μόνο να πεις ότι πήγαν όλα στραβά. Τον επιμερισμό της ευθύνης θα τον κρίνουν οι αρμόδιοι», είπε αρχικά ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αυτό που είδαμε να συμβαίνει δεν αντικατοπτρίζει συνολικά την εικόνα της ελληνικής αστυνομίας. Είναι μία ισοπέδωση που είναι επικίνδυνη»

«Όταν σκοτώνεται, δολοφονείται ένας νέος άνθρωπος έξω από ένα αστυνομικό τμήμα δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Μόνο να οργιστείς, να απογοητευτείς και να δεις τι συνέβη. Υπάρχουν δύο συζητήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το πρωτόκολλο και το εάν και εφόσον εφαρμόστηκε. Ενδεχομένως πράγματα να μην έγιναν. Δηλαδή δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένας φρουρός  δεν βγαίνει να κάνει κάτι, αλλά αυτό και πολλά άλλα πράγματα θα το εξετάσουν οι Αρχές. Ο τηλεφωνητής αυτά, τα οποία είπε, δεν τιμά τους 57.000 αστυνομικούς που καθημερινά κατά πολύ μεγάλη πλειοψηφία δίνουν μεγάλη μάχη για το καθήκον τους», είπε ακόμα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Η δεύτερη συζήτηση για την αστυνομία έχει να κάνει αν έπρεπε να γίνουν κάποια πράγματα πέραν του πρωτοκόλλου, να υπάρχει μία αντίληψη ότι το περιστατικό ήταν πιο σοβαρό από ότι εκτιμήθηκε αρχικά», προσέθεσε.

Όσον αφορά την παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα. «Δεν μπορούμε να ζητάμε το ‘κεφάλι’ ενός υπουργού γιατί σε ένα τραγικό περιστατικό προφανώς, πήγαν όλα στραβά», είπε χαρακτηριστικά και ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως είναι δικαίωμα της αντιπολίτευσης να το κάνει και κρίνεται από τους πολίτες για τη στείρα αντιπολίτευση που κάνει.

Ακολούθως ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε σε στοιχεία αναφορικά με γυναίκες που ζήτησαν βοήθεια σε δομές και στο τηλεφωνικό κέντρο 15900 ενδεικτικά ότι το 2023 κάλεσαν 6.000 γυναίκες και το 2024 1.400 και τους έχει παρασχεθεί βοήθεια.

Αναφέροντας ακόμα ότι από το 2022 μετά 1.367 γυναίκες έχουν εγκαταστήσει το panic button και 270 έχουν σωθεί

«Αυτό που είδαμε να συμβαίνει δεν αντικατοπτρίζει συνολικά την εικόνα της ελληνικής αστυνομίας. Είναι μία ισοπέδωση που είναι επικίνδυνη όχι μόνο για πολιτικούς λόγους», είπε ακόμα ο κ. Μαρινάκης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πρέπει να καταδικάσουμε το συμβάν αλλά δεν πρέπει να αποθαρρύνονται οι γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια. «Πρέπει να το καταδικάσουμε; Πρέπει. Μας τιμά ως χώρα η εικόνα του ΑΤ Αγίων Αναργύρων; Όχι. Είναι συνολικά αυτή η αστυνομία; Όχι. Πρέπει οι γυναίκες που μας βλέπουν να αποθαρρύνονται από το να καλούν το 15900 να εγκαταστήσουν το panic button; Όχι», προσέθεσε.

Στην ερώτηση τι αποτέλεσμα έχει φέρει η αξιολόγηση στην ελληνική αστυνομία υποστήριξε ότι «έχει φέρει αποτέλεσμα, αλλά δεν είπε κανείς ότι θα εξαφανιστούν όλες οι τραγικές συμπεριφορές».

Στον αν έχει κοινά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε: «Να μην τα συνδέουμε. Προφανώς έχουν κοινά ως προς τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού κράτους».

Για την ποινική δίωξη στους Σπαρτιάτες

Αναφορικά με την ποινική δίωξη στους βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες», ο Παύλος Μαρινάκης διευκρίνισε ότι «πρόκειται για δύο διαδικασίες που είναι ανεξάρτητες από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία και οι δύο είναι στη Δικαιοσύνη η μία έχει να κάνει με τις έδρες και η άλλη έχει να κάνει με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες και όσα διερευνά η Δικαιοσύνη στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης».

«Προφανώς, υπάρχει σύνδεση των δύο δικογραφιών, γιατί η πρώτη εξετάζει αν πρέπει να είναι στη Βουλή, δηλαδή αν παραπλάνησαν τον Άρειο Πάγο όταν κατέθεσαν το ψηφοδέλτιο και στη δεύτερη έχει να κάνει με την ίδια την υπόθεση, δηλαδή αν από πίσω τους βρίσκεται κι αν τους καθοδηγεί ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση», προσέθεσε,

Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ «για πολιτικό θράσος» και «υποκρισία», καθώς όπως είπε για να προχωρήσει η υπόθεση ήταν καταλυτική η τροπολογία η οποία έθετε βασικό ζήτημα «τον εν τοις πράγμασι αρχηγό ενός κόμματος με τον τύποις».

Όπως εξήγησε για να μπορεί να δημιουργήσει «δικογραφία η Δικαιοσύνη περί παραπλάνησης των εκλογέων, έπρεπε να υπάρξει διάταξη, την οποία «πήγαν να προσπεράσουν κάποιοι και «δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ερώτηση αν ο Άρειος Πάγος δώσει «πράσινο φως» να κατέλθουν στις ευρωεκλογές οι «Σπαρτιάτες» ανέφερε ότι δεν μπορεί να προδικάσει την απόφαση της Δικαιοσύνης. «Δεν μιλάμε για ανθρώπους με ιδεολογικό χρώμα. Μιλάμε για ανθρώπους που ήταν «μπροστά» από ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση, άρα δεν θεωρώ ότι πρόκειται για πολιτική συζήτηση», τόνισε.

«Η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πιστεύει. Από το 2019 και μετά δεν λειτουργεί παραυπουργείο Δικαιοσύνης στο Μαξίμου, όπως έχει καταγγείλει ένας πρώτην υπουργός Δικαιοσύνης», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Συγκέντρωση δανειοληπτών ελβετικού φράγκου - Ζητούν άμεσα λύση

Αντωνία Ηλία: H ιστορία της φυγόδικης πρώην ανακρίτριας που εκδόθηκε στην Ελλάδα μετά από 19 χρόνια

Βουλή: Ποιοι γίνονται βουλευτές εάν κηρυχθούν έκπτωτοι οι 11 "Σπαρτιάτες"

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis