Πολιτική

Κεραμέως: Αν δεν είχε μπει ελάχιστη βάση εισαγωγής, θα είχαμε κοροϊδέψει άλλη μία γενιά

Νίκη Κεραμέως

Στις αλλαγές που έγιναν για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 η Νίκη Κεραμέως. Απαντώντας στις επικρίσεις για την ελάχιστη βάση εισαγωγής απ' αυτούς που μένουν εκτός, αλλά και απ' αυτούς που ναι μεν περνούν, αλλά όχι εκεί που θα ήθελαν παρότι η βαθμολογία τους είναι κορυφαία, η υπουργός Παιδείας ισχυρίστηκε πως «αυτό δεν ισχύει».

Και στη συνέχεια η κα. Κεραμέως επισήμανε: «Σε κάθε εξεταστικό σύστημα υπάρχουν αυτοί που πηγαίνουν καλύτερα και αυτοί που πάνε χειρότερα. Τα παραδείγματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι επιτυχόντες και πρέπει να τους συγχαρούμε. Μπορούν να επιλέξουν αρχιτεκτονικές σχολές. Μπορεί να μην κάνουν την πρώτη επιλογή γιατί υπάρχουν κάποιοι 100 μαθητές που έχουν γράψει καλύτερα απ΄ αυτούς. Και αυτό συμβαίνει σε κάθε διαγωνιστικό σύστημα και συνέβαινε κάθε χρόνο».

«Τέθηκαν ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια», είπε ακόμη η κα. Κεραμέως και συμπλήρωσε: «Έτσι πετύχαμε δύο πράγματα. Πρώτα απ' όλα πετύχαμε να υπάρχουν ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και γιατί είναι σημαντικό; Διότι έχουμε 4 στους 10 που δεν αποφοιτούν ποτέ».

Η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «ένα μέτρο που δίνει προοπτική» και υπογράμμισε πως «το μόνο εύκολο θα ήταν να πούμε φέτος και με την πανδημία δεν θα βάλουμε κανένα μέτρο εισαγωγής. Θα ήταν το μόνο εύκολο να πούμε ότι φέτος δεν θα μπει ελάχιστη βάση εισαγωγής, θα είχαμε κοροϊδέψει άλλη μία γενιά».

Ερωτηθείσα για τους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών, είπε πως έχουν ανταποκριθεί μαζικά μέχρι σήμερα, ωστόσο πρέπει να γίνουν κι άλλοι.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο και την ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων, η κ. Κεραμέως είπε πως υπάρχουν νέα δεδομένα. Εξήγησε πως μεγάλο μέρος του πληθυσμού (συμπεριλαμβανομένων ευάλωτων ομάδων) έχει εμβολιαστεί και δεν ελλοχεύει ο κίνδυνος που υπήρχε πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης σε εκπαιδευτικούς: Σας παρακαλώ εμβολιαστείτε

Ξανθός στη Βουλή: "η κρίση εμπιστοσύνης δεν αντιμετωπίζεται με εκβιασμούς και απειλές"

Σκουρλέτης: Κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων: η «άνεργη ανάπτυξη» του κ. Μητσοτάκη

Πολιτική

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις εκδηλώσεις για την άλωση της Τριπολιτσάς

Η Κ. Σακελλαροπούλου στις εκδηλώσεις για την άλωση της Τριπολιτσάς

«Τιμάμε τους προγόνους μας, που με τον ακατάλυτο πόθο τους για ελευθερία πολέμησαν σκληρά για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την Τρίπολη, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης για τα 200 χρόνια από την άλωση της Τριπολιτσάς.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, σε δήλωσή της μετά τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων και στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Άρεως, επισήμανε ότι η κατάληψη της Τριπολιτσάς, λίγους μόνο μήνες μετά την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, υπήρξε καθοριστικό γεγονός για την έκβασή του.

«Η απόφαση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη να αλώσει το διοικητικό και στρατιωτικό κέντρο των Οθωμανών αποδείχθηκε κορυφαίας στρατηγικής σημασίας, αφού εδραίωσε την Επανάσταση στην Πελοπόννησο, αναπτερώνοντας το ηθικό των εξεγερμένων Ελλήνων» σημείωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «διακόσια χρόνια μετά, η πατρίδα μας, ένα σύγχρονο κράτος δικαίου στην καρδιά της ΕΕ, εγγυάται τη σταθερότητα και την ειρηνική συνύπαρξη στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Στη συνέχεια, ηκαι ξεναγήθηκε στην έκθεση έργων της Συλλογής Γαϊτανάρη και Ιώς Ντόλκα με τίτλο «Απεικονίσεις & Αναπαραστάσεις του ελληνόφωνου κόσμου-από τον 18ο στον 21ο αιώνα» στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΝΔ για Παύλο Μπακογιάννη: 32 χρόνια μετά, ζει στη μνήμη και στις καρδιές μας

Πέτσας: Η επόμενη τετραετία θα είναι συνολικής ανάπτυξης

K. Μητσοτάκης για Π. Μπακογιάννη: Θα είναι πάντα στην καρδιά μου και θα τον θυμάμαι με αγάπη

ESPA BANNER