Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπό πίεση τα ελληνικά ομόλογα λόγω του κορωνοϊού

ομόλογα
 clock 14:12 | 26/02/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Πιέσεις δέχονται και σήμερα τα ελληνικά ομόλογα με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς τίτλου να καταγράφει σημαντική άνοδο. Νωρίς το μεσημέρι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε ξεπεράσει το 1,167% από 1,08% που κυμαίνονταν χθές. Αντίθετα υποχωρεί η αποδόση του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου στο -0,50%, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις, με αποτέλεσμα το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων να διευρυνθεί σημαντικά στο 1,67% από 1,58% χθες. Ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις των υπολοίπων ομολόγων με αυτή του 5ετούς ομολόγου να κυμαίνεται στο 0,43% από 0,37% χθες και του 15ετούς στο 1,68% απο 1,58%.

Οι εξελίξεις στην ελληνική αγορά ακολουθούν την τάση που διαμορφώνεται σε ολόκληρη τη Ν. Ευρώπη, εξαιτίας των ανησυχιών για εξάπλωση του κορωνοϊού

και σε άλλες χώρες πέραν της Ιταλίας. Ενδεικτικά η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου έχει αυξηθεί πάνω από 8 μονάδες βάσης στο 1,02%, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και ένα μήνα. Οι επενδυτές αναζητούσαν καταφύγιο στα γερμανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στα χαμηλοτερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis