Οικονομία

Βεσυρόπουλος: Τέλος τα τεκμήρια - Ρύθμιση για ελεύθερους επαγγελματίες

βεσυρόπουλος

Το τέλος των τεκμηρίων μέσω των ειδικών φορολογικών ελέγχων σε δαπάνες και έσοδα, αλλά και στις τραπεζικές καταθέσεις ανήγγειλε σήμερα, Σάββατο, στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών προχωράει σε ρύθμιση που θα αφορά τις αποδείξεις των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίες θα λαμβάνονται διπλά υπόψη στην εφορία, ώστε οι φορολογούμενοι να έχουν κίνητρο.

Εξήγησε ακόμη ότι 27.000 λιμνάζουσες φορολογικές υποθέσεις που είναι στα δικαστήρια θα πάρουν το δρόμο της επίλυσης εξωδικαστικά.

Σχετικά με τη φορολοταρία ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε ότι αν και σήμερα μοιράζεται ένα εκατ. ευρώ το μήνα, οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται γιατί τα ποσά που δίνονται είναι μικρά.

Για αυτό τόνισε ότι μέσω της φορολοταρίας θα δοθούν περισσότερα κίνητρα, ώστε να γίνεται και μεγαλύτερη συλλογή αποδείξεων, ειδικά για ορισμένα επαγγέλματα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στην κλήρωση να μπαίνουν σπίτια και αυτοκίνητα.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, τέλος, τόνισε ότι έρχεται σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και άμεση ρύθμιση της φορολογικής αδικίας των αναδρομικών σε χιλιάδες συνταξιούχους.
 

 

Οικονομία

Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ρεκόρ 20ετίας κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2019.jpg

Απομονωμένη από τις διεθνείς εξελίξεις παραμένει η Αθήνα, καθώς για μια ακόμα φορά, δεν ακολούθησε τα κέρδη των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 655,79 μονάδες, χάνοντας 0,42%, ενώ οι συναλλαγές μετά βίας ανήλθαν σε 37,9 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωναν άνοδο πάνω από 1,5%, καθώς υπάρχει αισιοδοξία για την ανάκαμψη μετά το άνοιγμα των οικονομιών.

Ενώ λοιπόν όλες οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές προεξοφλούν θετικές εξελίξεις εν όψει και της συζήτησης για τα κεφάλαια απο το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, η ελληνική αγορά δεν αντέχει να κρατήσει τα κέρδη ούτε μισή ώρα.

Οι ξένοι επενδυτές έχουν κουραστεί πλέον με την Αθήνα – η οποία ως αγορά υποαποδίδει σε σχέση με τις ανεπτυγμένες αγορές.

Με χαμηλές συναλλαγές που παραπέμπουν σε απαξίωση η οδός Αθηνών προσπάθησε σήμερα να ακολουθήσει τις ευρωπαϊκές αγορές στα κέρδη, ωστόσο η άνοδος διατηρήθηκε για πολύ λίγη ώρα εξαιτίας του χαμηλού τζίρου.

Η αδυναμία αντίδρασης, μάλιστα, έρχεται ύστερα από μια σημαντική υπερκάλυψη δυο ομολογιακών εκδόσεων (ΓΕΚ - Τέρνα, Τιτάν) και την αναμονή μιας έκδοσης ακόμη (Lamda).

Με κέρδη 0,45% η Eurobank στα 0,424 ευρώ. Με οριακή άνοδο η Alpha bank στα 0,687 ευρω. Πτώση 0,68% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,5345 ευρώ. Ανοδος 0,71% για την Εθνική στα 1,34 ευρώ. Κέρδη 1,81% γαι τον Σαράντη στα 8,45 ευρώ. Με άνοδο 1,73% η AEGEAN στα 4,145 ευρώ. Πτώση 2,47% για τον ΟΠΑΠ στα 8,68 ευρώ. Βουτιά 4,3% για τον Φουρλή στα 3,965 ευρώ.