Οικονομία

Πακέτο 2.5 δις ευρώ για τα απόβλητα

απορριμματα

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος,στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό, είπε μεταξύ άλλων ότι πως ο προϋπολογισμός έχει ενσωματωμένο το περιβάλλον ως στοιχείο της παραγωγικής ανασυγκρότησης του κόστους δημόσιας λειτουργίας.

«Γι' αυτό πλέον υπάρχουν δασικοί χάρτες και εθνική στρατηγική για τα δάση για να παράγεται εθνικό προϊόν, ενώ απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε τακτοποίηση σε περιοχές εθνικών δρυμών, περιοχές Natura, ρέματα, παραλίες, αναδασωτέα από πυρκαγιά. «Κανένα παραθυράκι δεν θα υπάρχει στην αυθαίρετη δόμηση», τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχουν επίσης πόροι 2,5 δισ. ευρώ που εισέρχονται στην αγορά των αποβλήτων,δημιουργώντας ένα άλλο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο, μαζί με το γεγονός ότι η χώρα μας διαθέτει πλέον στρατηγική για την κυκλική οικονομία και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. «Αυτός ο Προϋπολογισμός αποδεικνύει ότι η χώρα δεν γυρίζει πίσω», είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Οικονομία

Ενοίκια: Ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων για τα κουρέματα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου

ενοίκιο

Ξεκίνησε  η καταβολή εκκρεμών αποζημιώσεων για τα κουρέματα ενοικίων που έγιναν την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020.

Μετά από πολλούς μήνες καθυστερήσεων και υπομονής από τους ιδιοκτήτες ακινήτων η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επιχειρεί να μειώσει το «stock» των εκκρεμών αποζημιώσεων. Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ τρέχει αυτήν την ώρα ένα νέο γύρο καταβολής χρηματικών αποζημιώσεων για τα κουρέματα ενοικίων που έγιναν το τελευταίο δίμηνο του έτους.

Εδώ υπάρχουν δύο θέματα: Πρώτον, οι ουρές πληρωμών που που αφορούν όσους έχουν κάνει διορθώσεις στις δηλώσεις Covid που είχαν υποβάλει και δεύτερον, η εκκαθάριση των αρχικών δηλώσεων για το συγκεκριμένο δίμηνο που υποβλήθηκαν στο σύστημα (η δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε) μέχρι και τις 12 Απριλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία τις ΑΑΔΕ, με την επαναλειτουργία του συστήματος υποβλήθηκαν περίπου 90.000 αρχικές δηλώσεις Covid για τον Νοέμβριο και 65.000 για τον Δεκέμβριο.

Οι πληρωμές και για τις δύο περιπτώσεις θα γίνουν σταδιακά.

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διπλή πληρωμή αποζημιώσεων για τα κουρέματα Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2021.Το μεγάλο στοίχημα για την ΑΑΔΕ είναι η ταυτόχρονη καταβολή αποζημιώσεων για τα χαμένα ή κουρεμένα ποσά ενοικίων των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου . Ουσιαστικά, η αποζημίωση για τον μήνα Μάρτιο θα προκαταβληθεί ταυτόχρονα με την αποζημίωση για τον μήνα Φεβρουάριο, χωρίς να απαιτηθεί από τους δικαιούχους ιδιοκτήτες να έχουν υποβάλει προηγουμένως δηλώσεις COVID.

ειδησεις σημερα 

Συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021»

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: 48 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ στην Αττική

Έγκλημα στο Κορωπί: Στη φυλακή ο 76χρονος για τη δολοφονία του γιου του