Οικονομία

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% - Ποιους αφορά

Ασφαλιστικές Εισφορές

Δυνατότητα καταβολής μειωμένων εισφορών κατά ποσοστό 25% επί του ποσού που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία επιλογής ή κατάταξής τους παρέχεται στους αυτοτελώς απασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85), που αντικαταστάθηκε με το άρθρο 22 του ν. 4670/2020 (A' 43), εφόσον καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές περιόδου απασχόλησης μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου του έτους 2020.

Στην περίπτωση αυτή, ως συντάξιμες αποδοχές για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της κύριας σύνταξης, ορίζεται το ποσό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς που έχει πράγματι καταβληθεί διά του συντελεστή 0,20.

Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με θέμα «μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που προαναφέρθηκε, δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση επιλογής υπαγωγής στο μέτρο παράτασης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 8 της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 68).

Τέλος, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δύναται να καθορίζονται η διαδικασία, ο τρόπος και ο χρόνος επιλογής, καθώς και ειδικότερα θέματα για την εφαρμογή του παρόντος.

Αθλητικά

Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού στους παίκτες της Ξάνθης

Βόλος – Ξάνθη .jpg

Δεν υπάρχει κανένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην ομάδα της Ξάνθης, όπως έδειξαν τα τεστ που έγιναν στους παίκτες της, τις προηγούμενες ημέρες. Οι ιθύνοντες της ακριτικής ομάδας θέλουν να είναι σίγουροι, πως δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα στις τάξεις της ομάδας, εν όψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Παράλληλα, οι Ακρίτες περιμένουν το πότε θα οριστεί πλέον η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, η οποία αναβλήθηκε.