Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εγκρίθηκε η τροπολογία: Από τις 11 Αυγούστου οι αναλήψεις σε ΑΤΜ τραπεζών χωρίς προμήθεια
ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΤΜ
 clock 18:50 | 25/07/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία Πιερρακάκη για τις τραπεζικές προμήθειες στα ΑΤΜ. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση, ενώ ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και ΝΙΚΗ δήλωσαν «παρών».

Μεταξύ άλλων η τροπολογία προβλέπει το μηδενισμό των χρεώσεων για αναλήψεις μετρητών από το δίκτυο ΑΤΜ των τραπεζών, καθώς και τη θέσπιση εθνικού πλαφόν ύψους 1,50 ευρώ για αναλήψεις από ΑΤΜ τρίτων παρόχων, «κατώτερο από αυτό το οποίο μέχρι σήμερα οι τράπεζες οι ίδιες χρέωναν μεταξύ τους» σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος προσαρμογής των επηρεαζόμενων φορέων, οι νέες διατάξεις θα τεθούν σε ισχύ στις 11 Αυγούστου.  «Διαφωνούμε σταθερά με τις υπερβάλλουσας χρεώσεις και στο όνομα του αλληλοσεβασμού και της εμπιστοσύνης πρέπει να τερματιστούν. Με την τροπολογία κατοχυρώνουμε μηδενικές χρεώσεις μεταξύ των τραπεζών και καθιερώνουμε εθνικό πλαφόν 1,5 ευρώ», ανέφερε κατά την ομιλία του από το βήμα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης σημειώνοντας ότι «διορθώνεται μια σειρά από αδικίες» και μπαίνει τέλος στις καταχρηστικές χρεώσεις των τραπεζών.

Ασκώντας κριτική προς το ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισε την τροπολογία, αν και ο Νίκος Ανδρουλάκης χθες την αποκάλεσε «δειλό βήμα», ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος κατήγγειλε πως η τροπολογία δίνει το σήμα μαζικής εκχώρησης των απομακρυσμένων από τα φυσικά τραπεζικά υποκαταστήματα ΑΤΜ σε παρόχους που θα χρεώνουν οριζόντια 1,5 ευρώ για κάθε ανάληψη.

Στο νομοσχέδιο για τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και η διάταξη για την μεταφορά των δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, που συνάντησε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, όπως επίσης και το άρθρο για τη μεταφορά του ΣΔΟΕ στην ΑΑΔΕ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Ξεμείναμε από οπωροκηπευτικά λόγω λειψυδρίας και τώρα... τα εισάγουμε

Μεσαρά: Χειροπέδες σε δύο άνδρες για «οπλοστάσιο» - Τι κατάσχεσαν οι αστυνομικοί (φωτο)

Κρήτη: Ασφυκτικά γεμάτες κλινικές νοσοκομείων - Στο ΠΑΓΝΗ η μεγαλύτερη πίεση

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis