Κρήτη

Τρία εκατ. ευρώ για το δρόμο Απομαρμά - όρια Π.Ε. Ηρακλείου

img_1953_2.jpg

Η Περιφέρεια Κρήτης θα προχωρήσει στην ανάθεση της μελέτης για τον οδικό άξονα από Απομαρμά (παράκαμψη Ζαρού) έως όρια Π.Ε. Ηρακλείου, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ, ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει στην οδική ασφάλεια, θα επιλύσει κυκλοφοριακά προβλήματα, θα συνδράμει στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στην τοπική ανάπτυξη.  
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε αντιπροσωπεία του Ζαρού με επικεφαλής το Δήμαρχο Φαιστού Γιώργο Αρμουτάκη που τον επισκέφτηκε. 
Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως έγινε γνωστό, θα χρηματοδοτήσει την μελέτη του έργου με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 3 εκ. ευρώ με στόχο να βελτιωθεί ένας σημαντικός οδικός άξονας μήκους 20 περίπου χιλιομέτρων και να λυθεί ένα υπαρκτό πρόβλημα για τον οικισμό του Ζαρού. 
«Το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η παράκαμψη Ζαρού. Ο οικισμός είναι επιβαρυμένος κυκλοφοριακά αφού τα φορτηγά που μεταφέρουν νερό διασχίζουν τον οικισμό δημιουργώντας κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η παράκαμψη θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ζαρού», εξήγησε ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη παρουσία αυτοδιοικητικών παραγόντων της περιοχής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη απόφαση που θα συνδράμει στην αναβάθμιση της περιοχής.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Μαρής και Λάμπρος Καμπουράκης, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ζαρού Γεώργιος Φυλακτάκης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Ζαρού Ζαχαρίας Χαλκιαδάκης, ο Σύμβουλος Ανάπτυξης Γιώργος Δροσανάκης, ο Πρόεδρος της ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε. Γεώργιος Σταματάκης και ο μελετητής Μιχάλης Βαρδουλάκης. 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (18/10) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού και τσιγάρων, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό. κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα 530 γραμμάρια καπνού τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η ποσότητα του καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Οι άσκοποι πυροβολισμοί αποκάλυψαν και ...οπλοστάσιο

Κρήτη: 21 συλλήψεις στα αεροδρόμια

Ηράκλειο: Τους πέταξε κροτίδα και τους απείλησε με ρόπαλο!

ESPA BANNER