Κρήτη

Τι έδειξε η βαλλιστική για τα όπλα του διπλού φονικού στα Ανώγεια

ανώγεια διπλό φονικό

Ολοκληρώθηκε σήμερα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ η βαλλιστική εξέταση στα δύο όπλα που παραδόθηκαν στην αστυνομία μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Πρόκειται για το όπλο που παρέδωσε ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, και το όπλο που παρέδωσε στο ΑΤ Ανωγείων η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη, ένα Glock διαμετρήματος 9Χ19.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ekriti, οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του φονικού ταυτοποιήθηκαν με τα δύο όπλα που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα όπλα εστάλησαν χθες στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και δόθηκε προτεραιότητα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και σήμερα, βγήκαν τα αποτελέσματα.

Η ταυτοποίηση αναμένεται να φωτίσει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις του DNA, τόσο στους κάλυκες όσο και στα όπλα.

Γ.Π.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δύσκολη υπόθεση η αποκατάσταση της σκουριασμένης γέφυρας στο Παγκρήτιο (φωτο)

Εμφανής η φθορά στη γέφυρα

Απογοητευτική είναι η εικόνα από τη γέφυρα στο Παγκρήτιο Στάδιο, η οποία είναι παραδομένη στη φθορά.

Σκουριασμένη στο σύνολό της, η γέφυρα που κατασκευάστηκε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, εμφανίζει αδικαιολόγητα κακή εικόνα για τα μόλις 16 χρόνια "ζωής" της.

Η γέφυρα κανονικά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, μάλιστα είχαν τοποθετηθεί πλέγματα για να εμποδίζουν τη διέλευση και στις δύο άκρες της, όμως το ένα αφαιρέθηκε, με αποτέλεσμα οι περιπατητές να μπαίνουν κανονικά, και να βγαίνουν από το πλάι, όπως βλέπετε στη φωτογραφία

Το πλέγμα αναγκάζει τους περιπατητές να βγαίνουν από το πλάι
Το πλέγμα αναγκάζει τους περιπατητές να βγαίνουν από το πλάι

Η αποκατάστασή της αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση. Όπως είπε στο ekriti ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, η δημοτική αρχή και τη βούληση έχει και τα χρήματα διαθέτει για την αποκατάστασή της, όμως το θέμα "κολλάει" στη γραφειοκρατία, καθώς η γέφυρα κατασκευάστηκε επί ΟΑΝΑΚ χωρίς περιβαλλοντική έγκριση.

Πλέγμα ...μόνο στο ένα άκρο της γέρφυρας
Πλέγμα ...μόνο στο ένα άκρο της γέρφυρας

Όταν ζητήθηκε από τη δημοτική αρχή άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, η απάντηση ήταν αρνητική, εξαιτίας της απουσίας περιβαλλοντικής άδειας σε μία περιοχή "ευαίσθητη", καθώς η γέφυρα είναι στον αιγιαλό, συνδέοντας τις δύο όχθες του ρέματος.

Παραδομένος στο χρόνο ο εξοπλισμός
Παραδομένος στο χρόνο ο εξοπλισμός
Γέφυρα - κίνδυνος για τους περιπατητές
Γέφυρα - κίνδυνος για τους περιπατητές

"Εχουμε όλη την καλή διάθεση να αποκαταστήσουμε τη γέφυρα και να την παραδώσουμε ασφαλή στους πολίτες, αρκεί να μας το επιτρέψουν", δήλωσε ο κ. Αναστασάκης, ο οποίος δεσμεύτηκε να επανατοποθετηθεί το πλέγμα στην είσοδο της γέφυρας αλλά και απαγορευτική πινακίδα ότι απαγορεύεται η διέλευση στους πεζούς, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.