Κρήτη

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ - ΚΑΡΝΕΖΗΣ

Τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών Ιωάννης Καρνέσης με ατζέντα το θέμα του νέου αεροδρομίου Καστελίου, το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και γενικότερα θέματα οδοποιίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας και Χερσονήσου, Φραγκάκης Εμμ. και Σέγκος
Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού Δ. Χερσονήσου Καλαϊτζάκης Εμμ., εκπρόσωποι της
κατασκευάστριας εταιρείας του αεροδρομίου Καστελίου και υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΑΔΚ.

Έγινε ενημέρωση στη Συντονίστρια για την πορεία υλοποίησης του έργου του αεροδρομίου, και διαλογική συζήτηση για ειδικότερα ζητήματα σχετικά με θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, της ΑΔΚ και λοιπών κρατικών υπηρεσιών σε περιφερειακό επίπεδο, για τα οποία υπάρχει τακτική συνεργασία.

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Κρήτης επανέλαβε στους παρευρισκόμενους την πρόθεση για
εξεύρεση των βέλτιστων, καθέ φορά, περιβαλλοντικά, τεχνικά και κοινωνικά λύσεων, σε κάθε ζήτημα
συνεργασίας που προκύπτει και ευχαρίστησε τον κο Καρνέση για την επίσκεψη και την ενημέρωση που
παρείχε.

ειδησεις σημερα 

Δήμος Ηρακλείου και ΕΛΜΕΠΑ αναβαθμίζουν το πράσινο

Βενιζέλειο: Ανακαινίζουν και το παλιό κτίριο - Τι περιλαμβάνει η νέα πτέρυγα

Κρήτη: Επιθεώρηση του Γ. Γ. Υποδομών στα έργα αποκατάστασης κατολισθητικών φαινομένων

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Διαψεύδει ο Π. Σταμπουλίδης την παραχώρηση του "Νίκος Καζαντζάκης" στο ΤΑΙΠΕΔ

Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη, αναφορικά με την... φημολογούμενη, όπως αποδεικνύεται, ένταξη του χώρου του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" στο ΤΑΙΠΕΔ και μάλιστα χωρίς να ενημερωθεί, ούτε καν να ρωτηθεί ο Δήμος Ηρακλείου και η τοπική κοινωνία.

Ο συναγερμός σήμανε την περασμένη Παρασκευή μετά το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τους 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το οποίο η έκταση του αεροδρομίου, παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ, επικαλούμενοι δηλώσεις του κ. Σταμπουλίδη. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ).

Η αντίδραση του Δήμου Ηρακλείου ήταν άμεση και συνεκλήθη έκταση σύσκεψη από τον Δήμαρχο με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και βουλευτών όπου εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ εν αγνοία του δήμου και της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε στη συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη, ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως απόφαση για το αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” ενώ μάλιστα κάλεσε τους τοπικούς φορείς να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία του ΤΑΙΠΕΔ εάν και όταν, όπως είπε, κληθεί να συνδράμει ως φορέας ωρίμανσης.

Ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε με νόημα ότι σε καμία περίπτωση το ακίνητο του αεροδρομίου δεν περνά στο ΤΑΙΠΕΔ. “Δεν το ζήτησε κανείς”, είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι οι διαδικασίες δεν “τρέχουν” τόσο γρήγορα όταν πρόκειται για έργα Εθνικής Στρατηγικής Σημασίας!

Καμία παραχώρηση δεν έχει γίνει στο ΤΑΙΠΕΔ. Εγώ από το βήμα της ΔΕΘ μίλησα για τον ρόλο του Ταμείου και είπα ότι δημιουργήσαμε έναν νέο οργανισμό που συνδράμει ως φορέας ωρίμανσης είτε για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είτε για το κράτος. Και τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί με το αεροδρόμιο Ηρακλείου, εκεί θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Αυτό είπα και όχι ότι έγινε παραχώρηση του ακινήτου του αεροδρομίου”, δήλωσε ο κ. Σταμπουλίδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εάν το ΤΑΙΠΕΔ κληθεί να συνεισφέρει, θα το κάνει με τη σχετική μελέτη σκοπιμότητας και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Έχουμε το "know how"… Δεν υπάρχει τίποτε επίσημο από τον κύριο του έργου”.

"Με ένα τηλεφώνημα από τον Δήμο όλα θα έμπαιναν στη θέση τους και θα αποφεύγονταν οι παρεξηγήσεις και οι εντάσεις", δήλωσε με νόημα ο κ. Σταμπουλίδης.

Η απάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, ο οποίος σημείωσε ότι "κανένας συναγερμός δεν είναι λάθος" και σημείωσε ότι η συνάντηση με τους υπουργούς θα γίνει ούτως ή άλλως, ώστε να ξεκαθαριστεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός “Εάν το ΤΑΙΠΕΔ τείνει χείρα βοηθείας, μπορεί να το χρειαστούμε”, είπε χαρακτηριστικά απαντώντας στον κ. Σταμπουλίδη.

Ακούστε τη συνέντευξη του Παναγιώτη Σταμπουλίδη στο Ράδιο Κρήτη

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Γύρισε στο δωμάτιο και άρχισε να χτυπά τη σύντροφό του

Ηράκλειο - τροχαίο δυστύχημα: Οι απώλειες που βίωσαν οι δύο φίλοι

Κρήτη: Δύο ιερείς φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό του 19χρονου

ESPA BANNER