Κρήτη

Κρήτη: Επιθεώρηση του Γ. Γ. Υποδομών στα έργα αποκατάστασης κατολισθητικών φαινομένων

προσοχη εργα

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κρήτη, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, έκανε επιθεώρηση στα έργα αποκατάστασης κατολισθητικών φαινομένων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων το 2019 στην περιοχή.

Πρόκειται για επτά έργα σε περιοχές, κυρίως στην Περιφερειακή Ενότητα των Χανίων, αλλά και σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, όπου εκδηλώθηκαν εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να γίνουν οι επείγουσες εργασίες που χρειάζονται για την πλήρη αποκατάσταση αυτών των περιοχών.

Το πρώτο έργο στις θέσεις Άπτερα – Μεγάλα Χωράφια, Σταλός και Γαλατάς έχει ήδη ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί προς χρήση, ενώ το έργο για τη σταθεροποίηση και την αποκατάσταση της κατολίσθησης στις θέσεις Μαυρομούστακο και Μεγάλα Χωράφια του ΒΟΑΚ θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, δημοπρατήθηκαν και ξεκινάνε οι εργασίες στην ευρύτερη περιοχή Σισες – Φοδελε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, στη θέση Νωπήγεια και στη θέση Αγία Μαρίνα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, καθώς και στις θέσεις Τμήμα Π3 Σούδα – Καλύβες, στην περιοχή Ι. Κ. Σούδας, στην περιοχή ρέματος Ζαχαριά στα Χανιά και στη θέση Α. Δ. Καλαϊτζακη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Με το έβδομο και τελευταίο έργο για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στις θέσεις Κακό Όρος, Χυτά Ηρακλείου, Περιοχή Εσταυρωμένου και Κακιά Στροφή του ΒΟΑΚ, το οποίο δημοπρατείται μέσα στο καλοκαίρι, θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού περίπου 35 εκ. € και θα παραδοθούν ασφαλή έργα σε κυκλοφορία.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε σχετικά: «Με αφορμή τη παρουσία μας στην Κρήτη για το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ, είδαμε ένα μικρότερο αλλά σημαντικό αντικατολισθητικό έργο, στην περιοχή των Νωπηγείων στη θέση Μαυρομούστακο, να ολοκληρώνεται. Είναι ένα έργο που δημοπρατήσαμε, αναθέσαμε και κατασκευάσαμε και μαζί με τις υπόλοιπες θέσεις στις οποίες παρεμβαίνουμε σε όλη τη Κρήτη,  εξασφαλίζουμε την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και το αποδίδουμε στους Κρητικούς ποιοτικότερο και πιο ασφαλές».

Ειδήσεις σήμερα 

Δήμος Ηρακλείου και ΕΛΜΕΠΑ αναβαθμίζουν το πράσινο 

Κρήτη: Η Μενδώνη για το Λαβύρινθο της Μεσαράς - Τι συμβαίνει με το σπήλαιο της αρχαιότητας

Βενιζέλειο: Ανακαινίζουν και το παλιό κτίριο - Τι περιλαμβάνει η νέα πτέρυγα

Κρήτη

Κρήτη: Δύο νεκροί στην άσφαλτο σε τροχαίο με καραμπόλα οχημάτων

τροχαίο βράδυ

Δεν έχουν τελειωμό τα τροχαία στην Κρήτη σήμερα και μάλιστα με μηχανές, νεκρό και τραυματίες.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα της Κυριακής στο Δαράτσο Χανίων σε καραμπόλα 4-5 οχημάτων έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους ενώ υπάρχουν και 5 τραυματίες, μεταξύ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες και ένα βρέφος 7 μηνών.

Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στον κόμβο Γαλατά προς Χανιά και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία λόγω του τροχαίου.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τα οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα οχήματα επιβάτες.

Προανάκριση για αίτια του ατυχήματος διενεργεί η τροχαία.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θρήνος για τον άτυχο Γιώργο, το 40ο θύμα στην άσφαλτο...

Κρήτη: Φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού στον Άγιο Νικόλαο για προστασία του "Nautical Geo"(φωτό)

 

ESPA BANNER