Κρήτη

Σταύρος Αρναουτάκης: Οραματιζόμαστε έναν ΒΟΑΚ χωρίς διόδια

αρναουτάκης λιονάκης

Δίνουμε πολλά στο κεντρικό κράτος και παίρνουμε λίγα, δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του εφ' όλης της ύλης στο Ράδιο Κρήτη και στον Γιάννη Λιονάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Αναφορικά με τον ΒΟΑΚ ο κ. Αρναουτάκης επέμεινε ότι στον πολύπαθο δρόμο δεν θα τοποθετηθούν διόδια, με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού,  ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το 2023.
Για τους υπόλοιπους οδικούς άξονες, Αγία - Βαρβάρα - Απομαρμάς, Γούβες - Χερσόνησος, Πάνορμο - Εξάντης, τόνισε ότι δρομολογείται η ολοκλήρωσή τους, ενώ για το αεροδρόμιο Καστελίου και τη νέα δέσμευση του Υπουργού ότι η δημοπράτηση θα γίνει τον Σεπτέμβριο, αρκέστηκε να πει: "Αυτό είπαν".
Ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι η προσπάθεια της Περιφέρειας είναι συντονισμένη για τη διεκδίκηση κονδυλίων από προγράμματα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτιά σε απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Τέλος εκτίμησε ότι θα είναι προς όφελος του νησιού η διασύνδεση των πανεπιστημίων και του ΙΤΕ με την κοινωνία.

Ακούστε τη συνέντευξη του Περιφερειάρχη Κρήτης στο Ράδιο Κρήτη
 

Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη του Σταύρου Αρναουτάκη στο Ράδιο Κρήτη, by ekriti newsportal

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό