Κρήτη

Σε εφαρμογή το νέο ψηφιακό σύστημα της ΔΕΥΑ Φαιστού

deya.jpg

Σε εφαρμογή έχει τεθεί ήδη το νέο, αναβαθμισμένο ψηφιακό σύστημα της ΔΕΥΑ  Δήμου Φαιστού, με στόχο των εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, αλλά και της διευκόλυνσης των δημοτών. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΕΥΑ έχουν ήδη αρχίσει με την υποστήριξη κινητών ηλεκτρονικών συσκευών να καταγράφουν τις καταναλώσεις του δικτύου, καταγράφοντας ταυτόχρονα και ψηφιακά όλα τα υδρόμετρα.

Το σύστημα που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή έχει σκοπό να παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για το πού βρίσκονται όλα τα υδρόμετρα του Δήμου, για τις καταναλώσεις τους, αλλά και για τις πιθανές αποκλίσεις, βλάβες ή κλοπές.

Πέραν των συγκεκριμένων δράσεων, η ΔΕΥΑ προχωρά τις διαδικασίες για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών της μέσα από την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών, ενώ πολύ σύντομα μέσω του νέου συστήματος, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να γνωρίζει ακριβώς τις καταναλώσεις του, τα ποσά για τα οποία χρεώνεται, αλλά και όλες τις επιπλέον λεπτομέρειες αναφορικά με την παροχή και το λογαριασμό του. Στο νέο σύστημα παράλληλα, σε σύντομο διάστημα θα δίνεται ακόμα σωστότερη πληροφόρηση και απεικόνιση της κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο, μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης
ψηφιοποίηση των υδρομέτρων.

«Σε μια ψηφιακή εποχή, η ΔΕΥΑ του Δήμου Φαιστού έχει χρέος της να αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες της και να διευκολύνει τους πολίτες» αναφέρει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μανώλης Ορφανουδάκης για να προσθέσει:

«Έχουμε κάνει ήδη κάποια σημαντικά πρώτα βήματα, αλλά δεν εφησυχάζουμε, αφού συνεχίζουμε δυναμικά φέρνοντας ακόμα περισσότερες νέες τεχνολογίες, έργα και δράσεις για μια σύγχρονη και πλήρως αναβαθμισμένη υπηρεσία κι ένα πλήρως
αναβαθμισμένο δίκτυο».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαιστού αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως στόχο μας να φέρουμε την ΔΕΥΑ, όχι στο σήμερα, αλλά στο αύριο. Γνωρίζουμε πως αυτό το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο, όμως προσπαθούμε καθημερινά, προσθέτοντας συνεχώς νέα εργαλεία και νέες δράσεις. Θεωρώ πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερες δράσεις προς όφελος των δημοτών μας».

ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Ανάληψη Λασιθίου: Rapid test από τονΕΟΔΥ

Δήμος Χερσονήσου: Στηρίζει τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Οργή από τους επιχειρηματίες γάμου - βάπτισης... για τα 100 άτομα

κουφέτα γάμος

Οργή και αγανάκτηση επικρατούν στους κόλπους των επιχειρηματιών του Γάμου και της Βάπτισης αλλά και όλων των επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται γύρω από τον κλάδο, μετά την ανακοίνωση ότι θα επιτρέπονται από τον Ιούνιο, τέτοιου είδους εκδηλώσεις, με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Μιλώντας στο ekriti η πρόεδρος του υπό σύσταση Παγκρήτιου Συλλόγου Επιχειρηματιών Γάμου Βάπτισης Κάλι Κοκκινάκη έκανε λόγο για μία ακατανόητη απόφαση, την ώρα που ανοίγει ο τουρισμός, και χαλαρώνουν τα μέτρα.

"Είμαστε σε μία απερίγραπτη κατάσταση. Οι διαβεβαιώσεις από ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες μέχρι και πριν λίγες ημέρες, ήταν ότι ο Ιούνιος θα άνοιγε για τον κλάδο μας με 350 άτομα και ξαφνικά μαθαίνουμε για 100. Θα είναι το δεύτερο καλοκαίρι που θα δουλέψουμε, ειλικρινά δεν υπάρχει τρόπος να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας", δήλωσε η κ. Κοκκινάκη.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι ακυρώσεις πέφτουν "βροχή", από δυσαρεστημένους πελάτες, που κάποιοι από τους οποίους δεν ακυρώσαν για πρώτη φορά, γάμο ή βάπτιση.

"Βρισκόμαστε εμείς εκτεθειμένοι απέναντι στους ανθρώπους, γιατί απλά δεν μας ενημέρωσαν σωστά οι κυβερνητικοί παράγοντες. Κάναμε προετοιμασίες, κάναμε παραγγελίες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα μπορούν να γίνουν γάμοι με 100 άτομα, στην Κρήτη, όχι. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, κάτι πρέπει να γίνει."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: 10.000 τουρίστες με 72 πτήσεις στο "Νίκος Καζαντζάκης" μέχρι την Κυριακή

Χανιά: Βρήκαν τα μαχαίρια... για τα κτήματα

Κρήτη - ακίνητα: Σταθερές οι τιμές - Πού υπάρχει ζήτηση