Κρήτη

Ηράκλειο

ΔΕΥΑ Φαιστού: Εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας στο δίκτυο

Τηλεμετρία

Η πρόταση με τίτλο «Προμήθεια Συστήματος Τηλεμετρίας και Ελέγχου Διαρροών Ύδρευσης ΔΕΥΑ Φαιστού» έχει αρχικό προϋπολογισμό που αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Η μελέτη για την υποβολή της πρότασης δεν επιβάρυνε στο ελάχιστο την δημοτική επιχείρηση, καθώς καταρτίστηκε από μηχανικούς της ΔΕΥΑ του Δήμου Φαιστού, σε συνεργασία με μηχανικούς από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Το σύστημα τηλεμετρίας πρόκειται να συμβάλει στο στόχο που έχει θέσει η ΔΕΥΑ του Δήμου Φαιστού για μια ολοκληρωμένη και ορθολογική διαχείριση στο δίκτυο ύδρευσης μέσω μιας συνεχούς παρακολούθησης, καταγραφής και ρύθμισης της πίεσης. Επιπλέον, στόχος της ΔΕΥΑ είναι η διασφάλιση της ορθής λειτουργίας των εγκαταστάσεων με τελικό σκοπό τη μείωση των απωλειών στο δίκτυο και την ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας.

Η προμήθεια του νέου συστήματος αφορά κατ’ αρχάς τους τρεις μεγάλους οικισμούς του Δήμου, σε Μοίρες, Τυμπάκι και Ζαρό, αλλά και έμμεσα σε όλα τα διοικητικά όρια του Δήμου Φαιστού. Αντικειμενικός στόχος του έργου είναι να δημιουργηθεί ένα Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου από το οποίο θα υπάρχει ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων μέσω ηλεκτρονικής αποτύπωσης για το σύνολο του δικτύου. Μέσω του συστήματος και του κατάλληλου εξοπλισμού, η ΔΕΥΑ Φαιστού θα έχει ανά πάσα στιγμή ενημέρωση μεταξύ άλλων, για τα υδατικά αποθέματα, για την ποιότητα του νερού αλλά και για τις καταναλώσεις που γίνονται σε πραγματικό χρόνο.

«Στόχος μας είναι μέσω του νέου συστήματος να μπει ένα τέλος στα προβλήματα και να γνωρίζουμε ακριβώς πόσο νερό είναι διαθέσιμο, ποια είναι η ποιότητα του, αλλά και ποιες είναι οι ανάγκες που υπάρχουν ακόμα και στον πιο απομακρυσμένο οικισμό» αναφέρει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ του Δήμου Φαιστού Μανώλης Ορφανουδάκης και προσθέτει:

«Με το σύστημα τηλεμετρίας επίσης, μπαίνει τέλος στις απώλειες νερού, στις υδροκλοπές, καθώς και στις ανεξέλεγκτες καταναλώσεις, οπότε υπάρχει ένα πολλαπλό κέρδος, σε επίπεδο υδατικών πόρων, σε επίπεδο ενέργειας, αλλά και σε επίπεδο κόστους».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη - κορωνοϊός: 44 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Χανιά: Παράσυρση πεζού στο κέντρο της πόλης

Εθνική Φρουρά: Οι εντυπωσιακές βολές από τα νέα πυροβόλα "Αλέξανδρος" (Βίντεο)

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγρια καταδίωξη - Συνέλαβαν άνδρα που είχε πυροβολήσει

αστυνομια βραδυ

Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε νωρίτερα πυροβολήσει προχώρησαν οι αστυνομικοί του Α΄Αστυνομικού Τμήματος στο Ηράκλειο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δώθηκε σήμα για πυροβολισμούς μπροστά από το δημαρχείο Μαλεβιζίου, οι αστυνομικοί κατεδίωξαν τον δράστη και τελικά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε μέσα στο όχημα και το όπλο. Στο σημείο της σύλληψης έφτασε και η ΔΙ.ΑΣ. Ηρακλείου.

Ο πρωταγωνιστής του σοβαρού επεισοδίου οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το φρικτό τροχαίο δυστύχημα

Κρήτη: Τον έπιασαν με ναρκωτικά χάπια και παράνομο όπλο